Messaging-apps XMS en eBuddy overgenomen door Booking.com

eBuddy, maker van de chatapp XMS, is overgenomen door Booking.com. Er is sprake van een acqui-hire, de chatapps eBuddy en XMS zullen waarschijnlijk verdwijnen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

XMS eBuddy instant messaging iPhoneHet Amsterdamse bedrijf eBuddy is overgenomen door Booking.com. eBuddy maakt de messaging-app
XMS, die kortgeleden nog een update kreeg. Daarbij werden groepsevenementen toegevoegd. De kans is groot dat de XMS-app nu gaat verdwijnen, want op het bedrijfsblog van eBuddy staat dat er sprake is van een acqui-hire en dat het team blij is om Booking.com’s “fantastische product” verder uit te bouwen.

Bij een acqui-hire gaat het bij een overname vooral om binnenhalen van ervaren (technisch) personeel en niet zozeer om de producten of de technologie die het bedrijf in huis heeft. Uit de blogposting blijkt dat het team negen jaar lang messagingproducten heeft ontwikkeld, waar honderden mensen wereldwijd gebruik van maakten. Dat er in de verleden tijd wordt geschreven en er geen melding wordt gemaakt van verder uitbouwen van XMS, wekt de indruk dat de app geen lang leven meer is beschoren. “Together with Booking.com we are excited to add our experience and enthusiasm to their team in Amsterdam”, schrijft het eBuddy-team. eBuddy was internationaal actief met een chatdienst dat netwerken van Facebook Chat, Yahoo, Google Talk en MSN aan elkaar koppelde. Deze app heeft volgens eBuddy maandelijks 30 miljoen gebruikers, die per maand ongeveer 17 miljard berichten versturen. XMS was bedoeld als concurrent van WhatsApp. Het lijkt erop dat die apps hun beste tijd hebben gehad: op de Facebook-pagina, die overigens door 4,5 miljoen mensen leuk wordt gevonden, is sinds 2011 niets nieuws meer gepubliceerd.

De medewerkers van eBuddy komen in een heel andere bedrijfstak terecht: Booking.com is wereldwijd actief met online reserveringen voor hotels en vakantieappartementen. En ja, ze hebben ook een app. Booking.com krijgt er 75 developers bij, als versterking van het web- en mobiele team.

Vorig jaar nam het Japanse bedrijf GREE nog een strategisch minderheidsaandeel in eBuddy, waarna er een speciale messaging-app voor GREE werd gebouwd. Die app werd afgelopen augustus weer teruggetrokken na bezuinigingen. GREE sloot het kantoor in China en ontsloeg 120 medewerkers. Een volledige overname ging daarna niet meer door.

Downloaden (zolang het nog kan): XMS (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 8:56
Categorie Apple
Onderwerp ebuddy

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.