eBuddy XMS krijgt update: gratis berichten versturen met niet-gebruikers

De veelzijdige Nederlandse iPhone-app eBuddy XMS is uitgebreid met nog meer nieuwe chatfuncties. De belangrijkste is dat je niet-gebruikers van de applicatie kunt uitnodigen om gratis met berichten met je te wisselen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

eBuddy XMS vernieuwd anoniem chatten sms'enDe Nederlandse instant messaging-applicatie eBuddy XMS mag dan niet de populariteit genieten van WhatsApp; als het op mogelijkheden aankomt, geeft XMS de concurrentie klop. Zo kon je al groepsgesprekken maken tot 30 personen (11 personen in WhatsApp), de dienst gebruiken vanaf een website en kan je foto’s voorzien van tekstballonnen. De dienst was al beschikbaar op allerlei mobiele platformen, maar nu kan je er werkelijk iedereen mee berichten. De nieuwe versie van de app laat je een sms’je versturen naar een bekende, waarna je met diegene gratis onderling berichten kan uitwisselen.


Door de vernieuwing kan eBuddy XMS nu op elke telefoon met internet worden gebruikt, ook als de andere partij niet over de applicatie beschikt. Het sms’je bevat een link naar een mobiele website waarop je gratis kan chatten met de ander. Die blijft dan anoniem, maar dat maakt niet uit: je weet immers wie je hebt uitgenodigd. Mobiele browsers die moderne standaarden ondersteunen krijgen een HTML5-versie van de chatwebsite te zien. Voor de overige browsers is een eenvoudiger, maar nog altijd volledig functionele versie beschikbaar. Het enige nadeel is dat de anonieme, gratis chat geen mogelijkheid heeft tot pushberichten. De chatsessie sluit pas af als de niet-gebruiker de webpagina stopt.

XMS hoopt dat gebruikers de gratis chatmogelijkheid fanatiek gaan gebruiken, zodat meer mensen in aanraking komen met de gratis instant messaging-dienst. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit welke telefoon je hebt: eBuddy is ervoor beschikbaar. Er zijn naast de iPhone, apps beschikbaar voor Android, BlackBerry, Windows Phone 7, Nokia Meego, het internet en binnenkort wordt ook de achterhaalde Nokia s40 en s60 Symbian-software voorzien van XMS.

iPhone-gebruikers kunnen in de laatste update verder rekenen op een zoekfunctie waarmee je door contacten en berichten kan speuren, een makkelijker proces om anderen uit te nodigen en een domweg snellere applicatie. Tenslotte kan je nu meerdere tekstballonnen in een te versturen foto zetten. eBuddy XMS 2.9.0 benadrukt nog eens dat de applicatie een veel groter publiek verdient dan ze nu heeft.

Downloaden: eBuddy XMS (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.