Nederlands WhatsApp-alternatief XMS krijgt groepsevenementen

WhatsApp-alternatief XMS voor iPhone heeft widgets gekregen voor polls en om andere mensen uit te nodigen voor evenementen.

XMS eBuddy instant messaging iPhoneEen WhatsApp-groep is leuk voor toezeggingen en last-minute afwijzingen, maar gebruik je de app ook als officiële uitnodiging voor een feestje? Daarvoor grijp je toch snel terug naar e-mail of Datumprikker. De Nederlandse WhatsApp-concurrent XMS heeft er wat op verzonnen. Binnen een groep in de app kan je nu twee widgets oproepen. De een is een poll, de ander een uitnodiging voor een evenement waar iedereen ja, nee of misschien op kan antwoorden.

Je vindt de widgets onder de plus-knop in een groepschat. Bij een Event vul je de naam, beschrijving en locatie in en geef je een start- en einddatum en tijd in. De poll bestaat uit een vraag, een beschrijving en drie of meer opties waaruit de anderen kunnen kiezen. Zodra het widget is aangemaakt, zie je het als nieuw bericht in de groepschat verschijnen en kunnen anderen hem invullen. Elke keer dat iemand hem invult, zie je dat eveneens als bericht in de chat. Omdat XMS gebruik maakt van een klein lettertype, overspoelen de meldingen het beeld in ieder geval niet.

XMS Testfuifje iPhone XMS mensen uitnodigen iPhone

De widgets met poll en uitnodiging laten zich echter niet alleen in de chathistorie zelf terugvinden. Je vindt ze ook onder de knop rechtsboven in een groepschat, op dezelfde pagina als de gebruikers, gedeelde media en de functie om de chatgeschiedenis per mail te versturen. Ook als groepsleden geen zin hebben tientallen gemiste berichten terug te lezen, kunnen ze zo snel op de poll of de uitnodiging worden gewezen.

XMS versie 2.30 voor iPhone heeft onder de plus-knop eveneens de nieuwe functie om contactgegevens van iemand te versturen. De Nederlandse applicatie is recent behoorlijk vaak geüpdatet. Zo is XMS ook geheel uitgevoerd in een frisse, lichtblauw-witte iOS 7-stijl, kan je stickers versturen en is de integratie tussen de app en webXMS, de applicatie op een website voor op je computer, ook verder verbeterd.

Downloaden: XMS (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Mogelijk alternatief: LouLou voor WhatsApp

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 november 2013, 13:44
Categorieën Nederlandse apps, Sociaal netwerken
Onderwerpen ebuddy, gratis sms'en, instant messaging

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.