meerkat iphone app

Meerkat 1.1 laat je makkelijker livestreams vinden

Meerkat 1.1 is de eerste grote update voor de live streaming-dienst via Twitter. Er zijn meer zoekmogelijkheden en opties om andere gebruikers te volgen.

meerkat iphone appDe live video-app Meerkat heeft een overdonderend debuut gemaakt. De afgelopen dagen is ‘meerkatten’ een werkwoord geworden en is er bij belangrijke gebeurtenissen altijd wel een Meerkat-stream te vinden. Vanavond verscheen de eerste grote update van Meerkat, die ervoor moet zorgen dat de app z’n belangrijkste concurrenten een stap voor blijft. Want echt comfortabel is de positie van Meerkat nog niet: Twitter introduceerde de eigen live streaming-app Periscope en Ustream biedt al veel langer de mogelijkheid om live-beelden te streamen. Versie 1.1 laat zien dat de makers van Meerkat niet stilzitten en druk werken aan verdere uitbouw van hun app.

In Meerkat 1.1 vind je nieuwe manieren om andere gebruikers te vinden en te volgen. Bij het zoeken naar personen levert Meerkat nu suggesties voor mensen die je mogelijk interessant vindt. Meerkat kijkt daarbij wie jouw vrienden volgen en waar ze naar kijken. Vanuit een stream is het mogelijk om meteen mensen te gaan volgen.

Meerkat minder afhankelijk van Twitter

De nieuwe functies om mensen te gaan volgen, zijn eigenlijk een noodzakelijke stap voor Meerkat. De app was vanaf het begin sterk afhankelijk van Twitter voor het ontdekken van nieuwe streams en het volgen van andere gebruikers. Nu Twitter de toegang geblokkeerd heeft en bovendien een eigen livestream-dienst heeft uitgebracht, moet Meerkat op zoek naar alternatieve manieren om andere gebruikers te vinden en te volgen. Dat is nu een stuk gemakkelijker geworden.

Lees ook: iCulture vergelijkt: Meerkat versus Periscope

De app is bovendien stabieler en bevat ook diverse verbeteringen voor notificaties en het ontdekken van nieuwe streams. Zo is het bijvoorbeeld niet meer nodig om reacties automatisch door te plaatsen naar Twitter. Maar helemaal loskoppelen van Twitter zal misschien niet zo snel gebeuren. Om een groot bereik te kunnen garanderen heeft Meerkat de Twitter-functies zelfs nog wat uitgebreid. Als je een toekomstige stream hebt gepland, kun je nu retweets inplannen om mensen te herinneren dat er binnenkort iets te zien is. Heb je in Meerkat een profiel aangemaakt, dan kun je die nu delen op Twitter zodat anderen je sneller gaan volgen. Meerkat gebruikt bovendien nog steeds je Twitter-inloggegevens om in te loggen en te streamen. Het zal spannend zijn hoe dit nieuwe fenomeen (dat tegelijk niet eens zo nieuw is) zich gaat ontwikkelen en welke rol Meerkat daarin zal blijven spelen. Als uitdager tegenover Twitter? Of zal Meerkat al snel worden overgenomen door een groot bedrijf zoals Microsoft of Facebook?

Huizen kijken met Meerkat

Commerciële bedrijven hebben de mogelijkheden van live streaming-diensten ook al ontdekt. Zo hoopt De Hypotheker dat mensen komende zaterdag massaal de apps Meerkat en Periscope gaan gebruiken tijdens de Open Huizendag van NVM. Anderen kunnen dan meekijken, als mensen een rondwandeling maken in hun nieuwe droomhuis. De hypotheekverstrekker hoopt dat mensen daarbij de reclame-hashtag #JazekerLive gaan gebruiken. “Je kunt ineens veel meer mensen tegelijk een rondleiding geven”, aldus Jill Aalders, woordvoerder van De Hypotheker. “En in Periscope blijft je stream 24 uur beschikbaar voor geïnteresseerden, dus je kunt je rondleiding ook achteraf nog eens delen op Twitter.”

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2015, 21:26
Categorie Apps
Onderwerpen livestream, meerkat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.