Meerkat livestream app

Meerkat krijgt eigen zoekfunctie en verbetert livestream-overzicht

De populaire livestream-app Meerkat is meer op eigen benen gaan staan. Er is nu een eigen zoekfunctie en een overzicht met willekeurige livestreams toegevoegd.

Meerkat app iconDe populaire app Meerkat heeft in een update een aantal nieuwe functies gekregen. Deze lijken te maken te hebben met het nieuws dat de Meerkat nog maar beperkt gebruik mag maken van de gebruikersinformatie van Twitter. Om meer op eigen benen te kunnen staan heeft Meerkat nu een zoekfunctie en een verbeterd overzicht met streams toegevoegd.

Wanneer je voorheen inlogde bij Meerkat werden automatisch de personen die je volgt op Twitter aan je vriendenlijst in de app toegevoegd. Nu Twitter deze mogelijkheid heeft beperkt, heeft Meerkat in haar laatste update een eigen zoekfunctie toegevoegd. Hierdoor kun je alsnog vrienden en bekenden zoeken op hun Twitter-gebruikersnaam om vervolgens mee te kijken wanneer ze een livestream starten.

Meerkat app screenshotEen andere nieuwe functie in Meerkat is een verbeterd streamoverzicht. Bij het opstarten van de app zie je nu verschillende livestreams die je kunt bekijken, ook van personen die je niet volgt. Zo kun je altijd live met iemand meekijken in Meerkat en is de app ook leuk om te checken als je vrienden niet aan het streamen zijn. Daarnaast heeft de app ook een nieuwe handleiding gekregen, die je te zien krijgt als je Meerkat voor het eerst gebruikt.

Door de nieuwe mogelijkheden is Meerkat minder afhankelijk geworden van Twitter en lijkt hiermee meer op eigen benen te willen gaan staan. Dit zal ook nodig zijn om de concurrentie aan te gaan met Periscope, een livestream-app die recent werd overgenomen door Twitter.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 maart 2015, 11:34
Categorie Apps
Onderwerp meerkat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.