Meer iPods, minder iPhones verkocht in Q1 2009

Apple verkocht afgelopen kwartaal opvallend veel iPods, maar de verkoop van iPhones was iets lager dan verwacht.

ipod-verkopenDe financiële cijfers die Apple gisteravond bekendmaakte laten we maar even voor wat ze zijn. Voor bezoekers van iPhoneclub is het interessanter om te weten hoeveel iPhones en andere producten er verkocht zijn. De iPod blijkt het opmerkelijk goed te hebben gedaan in het afgelopen financiële kwartaal, dat eindigde op 27 december 2008 (en dus niet gelijk loopt met de kalenderkwartalen): 22.727.000 iPods werden er in dit kwartaal verkocht, een recordaantal en een groei van 3 procent ten opzichte van vorig jaar. De verkoop overtrof de verwachtingen van analisten, die dachten dat er tussen 18 en 20 miljoen iPods verkocht zouden worden. Maar met de verkoop van de iPhone ging het iets minder goed.

In plaats van de verwachte 5 miljoen verkocht Apple maar 4.363.000 iPhones. Vergeleken met vorig jaar zijn de verkoopcijfers overigens wel sterk gestegen: met maar liefst 88 procent. De verkoop van Mac-computers verliep volgens verwachting: de analisten verwachtten dat er tussen de 2,5 en 2,6 miljoen verkocht zouden worden. Het werden er uiteindelijk 2.524.000 stuks, een groei van 9 procent ten opzichte van vorig jaar.

Wat omzet betreft ontlopen de iPod en Mac elkaar nauwelijks: de iPod was verantwoordelijk voor $3,37 miljard omzet terwijl de Mac $3,55 omzet opleverde. De iPhone brengt heel wat minder geld in het laadje: slechts $1,25 miljard.

Wil je toch de financiële details lezen, dan heeft One More Thing de cijfers en een heleboel linkjes naar historische cijfers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 januari 2009, 9:59
Categorie Apple
Onderwerpen cijfers, kwartaalcijfers, omzet

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.