Media Markt nept kopers met Loomax II Touch

Media Markt adverteert op dit moment met een mp3-speler die sterk op de iPod Touch lijkt. In werkelijkheid gaat het om de Loomax II Touch, een kloon die veel goedkoper is.

Media MarktIn Duitsland, het thuisland van Media Markt, blijken de laatste dagen opvallend veel mp3-spelers van het model Loomax II Touch over de toonbank te gaan. Zijn het consumenten die bewust deze look-alike van de iPod touch kopen? Of probeert Media Markt kopers om de tuin te leiden met paginagrote advertenties waarin nauwelijks het onderscheid met de iPod touch is te zien?

Media Markt verkoopt de Loomax II Touch met 2 GB opslagruimte voor een dumpprijs van €139, veel goedkoper dan de iPod touch (vanaf €299 voor 8GB). De iPod-kloon heeft een touchscreen met vrijwel identieke menu-icoontjes op het startscherm en een ingebouwde FM-radio. Wie wat beter kijkt ziet in de kleine letters dat het niet om de mp3-speler van Apple gaat, maar om een kloon van Loomax. Dit in Nederland gevestigde bedrijf brengt al langere tijd goedkope electronica op de Duitse markt. Vorige maand tikten ze een partij mp3-spelers van het Chinese bedrijf Support Plus Limited op de kop.

Volgens bedrijfsleider Christian Rosier zijn er wel degelijk verschillen: er zijn een aantal extra knoppen aanwezig en de techniek wijkt ook af. Volgens Rosier zit zijn bedrijf juridisch goed. Vorig jaar verkochten ze al een mp3-speler die op de iPod nano leek en daarmee zijn ook nooit problemen geweest. Loomax is van plan om tienduizenden II Touch-spelers weg te zetten in Duitsland. Media Markt beweert dat ze de garantie hebben gekregen dat de Loomax II Touch niet als plagiaat kan worden aangemerkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 oktober 2007, 14:25
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.