Matchwinner op RTL 7.

Matchwinner voetbalquiz-app van RTL test je voetbalkennis

Matchwinner is de nieuwe app die hoort bij de gelijknamige voetbalquiz op RTL 7. Neem het op tegen je vrienden, clubgenoten of medesupporters en zie wie de meeste voetbalkennis heeft.

Matchwinner op RTL 7.
Vanaf aanstaande maandag komt RTL 7 met een nieuwe voetbalshow van Wilfred Genee, genaamd Matchwinner. Bij deze kennisquiz over voetbal hoort ook een app die vandaag gelanceerd is. In de app kun je het tegen je vrienden opnemen, zodat je kan zien wie de grootste voetbalkennis heeft.

Matchwinner: elke dag nieuwe voetbalvragen

In Matchwinner verschijnen elke dag elf nieuwe voetbalvragen, met elke dag een ander thema. Denk bijvoorbeeld aan vragen over het WK Voetbal, de Eredivisie of de Champions League. Ook vragen over ex internationals passeren de revue, waardoor je je voetbalkennis paraat moet hebben om de beste te worden. Je neemt het in de app op tegen je vrienden, clubgenoten of je sluit je aan bij een Nederlandse voetbalclub en neemt het op tegen je medesupporters. Je hebt hier de keuze uit teams uit zowel de Eredivisie als de Eerste Divisie.

Matchwinner met vragen over Ajax. Matchwinner-vraag over Johan Cruijff.

Om de app te kunnen gebruiken, log je in met een RTL-, Facebook-, Google+- of LinkedIn-account. Het gaat in de app om multiple choice vragen en elk goed gegeven antwoord levert tien punten op. Maar het is ook belangrijk dat je de vragen snel beantwoord, want elke overgebleven seconde levert ook een punt op. Het gaat in Matchwinner om pure feitenkennis, soms bijgestaan met een foto. Op dit moment heb je bij elke vraag slechts tien seconden bedenktijd, maar dit zal later worden verhoogd naar vijftien seconden. Vervolgens kun je de uitslag van de vragen vergelijken met je vrienden, waardoor er leuke statistieken uitrollen. Ook worden je punten vergeleken met de rest van de spelers uit jouw woonplaats, waardoor je jezelf uit kan roepen tot meester van de voetbalkennis.

Behalve punten spaar je nog voor een ander doel door goede antwoorden te geven. In de app verzamel je zogenaamde voetbalbadges. Dit zijn virtuele badges van allerlei spelers uit verschillende competities, waardoor er ook een verzamelaspect in de app verwerkt zit.

Kies een club in Matchwinner. Matchwinner uitslag van vragen.

De app hoort dus bij de nieuwe voetbalquiz op RTL 7, waar Wilfred Genee de voetbalkennis van een kandidaat test met een reeks aan allerlei verschillende voetbalvragen. De kandidaat kan daarmee een flinke bak geld verdienen voor zowel zijn club als zichzelf. De app geldt dus als aanvulling, maar heeft verder geen directe interactie met de tv-show.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 april 2016, 9:59
Categorie Apps
Onderwerpen rtl, voetbal
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.