Marktplaats-update is eerste stap naar iOS 7-design

De Marktplaats-app voor iPhone en Ipad heeft een 'iOS 7'-design update gekregen. Tot zichtbare verbeteringen heeft dat niet geleid. Wel is de app stabieler.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

marktplaats-camper-zoekenBegin januari verscheen de Marktplaats-app voor iPad. Op de iPhone waren de afgelopen maanden wel een paar kleine veranderingen doorgevoerd, maar de echt grote aanpassing voor iOS 7 moet nog komen. Dat is ook het geval na de vanavond verschenen update van de Marktplaats-app voor iPhone en iPad. “De app is op diverse plaatsen geoptimaliseerd voor iOS 7”, aldus de makers en de Engelstalige update-omschrijving spreekt zelfs van designaanpassingen voor iOS 7. Knoppen zijn wel aangepast in iOS 7-stijl, maar Marktplaats voelt nog niet als een echte iOS 7-app aan. De werkelijke verbeteringen in deze versie 3.1 moet je dan ook vooral zoeken op het gebied van stabiliteit: de app crash minder vaak dan voorheen. Dat was een klacht van een aantal gebruikers in de App Store,

Ook nieuw in deze update van de Marktplaats-app: het bekijken van beoordelingen en reviews van vakmensen en andere dienstenaanbieders. Verder is het nu mogelijk geworden om snel te bladeren tussen advertenties door te swipen. Het startscherm met de knoppen Zoeken, Bladeren door groepen en Mijn Marktplaats ziet er nog steeds hetzelfde uit. Wel zijn sommige interface-elementen al wat aangepast, zoals je op de afbeeldingen hieronder kunt zien (links de oude versie, rechts de vandaag verschenen update). We vroegen daarom aan James Tjan, die bij Marktplaats verantwoordelijk is voor de apps, wat er nu eigenlijk is veranderd. “Dit is de eerste update waarin we iOS 7 targeten en designs hebben aangepast”, aldus Tjan. “Verder zijn het voornamelijk bugfixes.” Het is een eerste fase op weg naar een rigorieuzere aanpassing aan iOS 7.

Downloaden: Marktplaats (gratis, universeel, iOS 6.0+)

marktplaats-update-3-1 marktplaats-nieuw-uiterlijk-3-1

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:38
Categorie Apps
Onderwerp marktplaats

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.