‘Mannen die prototype iPhone 4 lekten pleiten niet schuldig’ (update)

De heren die een prototype van de iPhone 4 verkregen in een bar en die primeur doorverkochten aan de website Gizmodo, zijn niet schuldig bevonden door de rechter. De uitspraak volgt op 11 oktober.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Brian Hogan iPhone 4 vinderBrian Hogan (foto) en Robert Sage Wallower, die beschuldigd werden van het vinden en het verkopen van een iPhone 4-prototype aan de website Gizmodo, vinden dat ze onschuldig zijn. Dat stelt het duo in de zaak rondom het lekken van de iPhone 4-beelden vorig jaar, die door Gizmodo wereldkundig werden gemaakt. De site betaalden de heren voor de primeur, maar de rechters besloten dat Hogan en Wallower berecht moesten worden, in plaats van de website. De zitting is op 11 oktober 2011 en de uiteindelijke uitspraak volgt op 28 november 2011.


Het is meer dan een jaar geleden dat een Apple-medewerker een prototype van de iPhone 4 in een bar liet liggen. De persoon die de iPhone vond, Brian Hogan, besloot samen met zijn vriend Sage Wallower het toestel aan Gizmodo te verkopen. Het zou zijn gedaan voor een bedrag van 5.000 dollar.

Gizmodo publiceerde foto’s van het prototype, dat bijna 100% gelijkenis vertoonde met het toestel dat Apple later als iPhone 4 op de markt zou brengen. Uit de rechtbankstukken blijkt dat Steve Jobs eigenhandig de telefoon pakte om hoofdredacteur Brian Lam te verzoeken de iPhone aan Apple terug te geven. Lam deed dat, maar eiste wel dat Apple in een brief zwart op wit zou zetten dat de telefoon eigendom van Apple was. Daarmee kreeg hij definitief de bevestiging dat het daadwerkelijk om een prototype van de iPhone ging. Dat het toestel eigendom van Apple was, werd later duidelijk nadat Apple aangifte had gedaan van diefstal van een iPhone-prototype.

Via CNet

De mannen zijn niet vrij gepleit door de rechter, zoals we eerst in het artikel schreven, maar hebben aan de hand van een advocaat slechts een bekentenis afgelegd waarin ze zeggen dat ze niet schuldig zijn. Dit feit is nu gecorrigeerd in het artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.