Onduidelijkheid over verloren iPhone 5-prototype

De politie in San Francisco zegt niks te weten over de door CNET gerapporteerde vermiste iPhone 5. Er is geen politierapport
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Cava 22 San FranciscoEerder deze week schreven we nog over een in een tequilabar verloren iPhone 5, die door een onbekende mee naar huis is genomen. CNET zou dit op basis van een goed ingelichte bron kunnen bevestigen en sprak zelfs met de politie erover. Net als veel gewone mensen heeft de website SFWeekly twijfels bij het verhaal gekregen. Toen zij bij de politie het verhaal probeerden te reconstrueren, bleek de politie helemaal niet achter de verloren telefoon aan te hebben gezeten. Er is op papier nog niets over teruggevonden.

Volgens CNET had Apple de telefoon getraceerd naar een specifieke woning, waar de politie aanbelde om verhaal te halen. De man was wel in de bar geweest, maar ontkende de iPhone 5 te hebben. Een huiszoeking leverde niks op: de telefoon bleef zoek. Apple heeft geen aangifte gedaan tegen de verdachte.

Politiewoordvoerder Albie Esparza geeft echter nog een extra draai aan het verhaal. Er is volgens hem geen politierapport over terug te vinden:

Ik heb met CNET verslaggever Declan McCullagh gesproken, maar weet niet wie zijn bron is. We hebben geen rapport over een lopend onderzoek op het moment.

Het is bij het politiebureau in San Francisco verplicht om bij dit soort zaken documentatie achter te laten. Hetzelfde geldt voor huiszoekingen. CNET zou contact hebben gehad met Esparza en hem hetzelfde hebben verteld. Er is daarna alsnog gekozen om het verhaal te publiceren. Esparza meent daarom dat de site wel heel erg moet geloven in de anonieme bron die ze aanhalen. Het kan zijn dat CNET’s bron toch niet zo betrouwbaar was, wat op zijn beurt zou betekenen dat het verhaal niet klopt.

Een andere optie is dat de politie een rapport kwijt is over een telefoon die ook vermist is. Wat natuurlijk heerlijk ironisch zou zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 september 2011, 11:58
Categorieën Achtergrond, Geruchten, iDevices
Onderwerpen kwijt, prototype, zoeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.