Lange wachtrijen bij lancering iPhone 4

In 5 landen wereldwijd is vandaag de iPhone 4 in de verkoop gegaan. In Japan verliep de lancering ordelijk, in Londen staat een gigantische wachtrij.

wachtrij carphone warehouseDe iPhone 4 gaat vanaf vandaag officieel in de verkoop in 5 landen wereldwijd. Als Europese landen zijn Frankrijk, Engeland en Duitsland als eerste aan de beurt om de zwarte iPhone 4 te verkopen. In andere Europese landen, zoals Italië, is vandaag de verkoop begonnen van de nieuwe 8GB iPhone 3GS. In Londen vormde de wachtrij zich al 40 uur voordat de winkel aan Regent Street open ging. Maar voor de echte gekte moet je natuurlijk in Japan zijn.

Vanwege het tijdsverschil ging de verkoop van de iPhone in Japan al een paar uur geleden van start. Honderden stonden in de rij om hun iPhone 4 te kopen bij een winkel van operator Softbank Mobile in Tokio. Om 8 uur ‘s ochtends gingen de deuren open, maar al dagen van tevoren stonden er wachtrijen bij de diverse Softbank-winkels.

In onderstaande video-impressie lijkt het met de gekte allemaal nog wel mee te vallen:

De wachtrij in Regent Street (Londen), waar veel Nederlanders naartoe zijn gereisd, was vanochtend behoorlijk lang:

regent street

De Canadees Alex Lee stond als eerste in de wachtrij, samen met zijn zus. Alex gaat een iPhone voor zichzelf kopen en een tweede iPhone om voor het goede doel te veilen. Ook in de rij: Reiner, een Nederlandse student met een missie: zijn reis naar Londen is gesponsord en hij heeft de opdracht gekregen om zoveel mogelijk iPhones te scoren. Reiner krijgt in ruil voor zijn shoppingtripje een iPhone 4. Gelukkig hoefden de wachtenden zich niet te vervelen: er was gratis Wi-Fi vanuit de Apple Store. Gisteravond stonden er al 200 mensen in de rij. Engadget maakte bij het opengaan van de winkel de volgende foto:

engadget londen

Ook bij winkels van O2 en Carphone Warehouse staan wachtrijen. De foto bovenaan dit artikel toont de helft van de wachtrij bij het filiaal van Carphone Warehouse in Fleet Street.

In de VS is nog niet zoveel te beleven. In de grote steden staan de gebruikelijke wachtrijen, maar in kleinere plaatsen in bijvoorbeeld New Jersey zijn de lange wachtrijen in winkelcentra nog niet gesignaleerd:

wachtrij

In Frankrijk zijn bij de Apple Store soortgelijke taferelen te zien. In Duitsland is de situatie wat anders: daar stonden mensen verspreid over het land te wachten bij de T-Com-filialen van T-Mobile, waardoor er minder sprake was van enorme rijen.

iphone japanWie van Japanse lanceringen houdt kan ook eens kijken naar onderstaand filmpje. Het duurt een halfuur en je moet behoorlijk door de saaie gedeeltes skippen, maar het geeft wel een aardige indruk hoe zo’n lancering in Japan verloopt. Net als in Duitsland moesten de klanten naar de shops van de officiële operator gaan, waardoor het met de wachtrijen wel meeviel. Een Japanse manager van Softbank houdt eerst een toespraak, daarna komt van achter een gordijn de eerste koper tevoorschijn:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juni 2010, 10:47
Categorie Round-up
Onderwerpen japan, lancering, londen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.