Lange teksten schrijven met Livescribe Smartpen

De Livescribe Smartpen is een digitale pen waarmee je handgeschreven notities kunt omzetten naar digitale tekst en tegelijk audio kunt opnemen en synchroniseren met de pc. In combinatie met de iPhone zou het ideaal zijn voor langere teksten, maar dan moet Livescribe het wel gaan ondersteunen.

LivescribeDe makers van de Livescribe Smartpen zouden wel eens dé oplossing kunnen hebben voor het schrijven van lange teksten op de iPhone. De website iPhone Matters stelt voor dat Apple en Livescribe een samenwerking aangaan, zodat je notities en tekeningen die je met de pen maakt meteen op de iPhone kunt bekijken. De pen zorgt voor backup en zelfs onderling uitwisselen van notities. Je kunt ook woorden zoeken in je notities.

Nu bestaan er al langer digitale pennen waarmee je handgeschreven notities in digitale tekst kunt omzetten. Het is daarom niet helemaal duidelijk waarom deze Livescribe Smartpen het ultieme antwoord zou moeten zijn. Wellicht omdat de pen over 43 dagen beschikbaar komt, zodat er nog tijd is om een aangepaste iPhone-versie uit te brengen. Het bijzondere van deze smartpen is overigens wel, dat je er ook audio mee kunt opnemen en synchroniseren. Tijdens een college kun je dus niet alleen de stem van de docent opnemen, maar later ook nakijken welke notities je erbij hebt gemaakt. Een ander pluspunt is dat deze pen geen onhandelbare knots is, zoals de meeste andere digitale pennen, maar met een gewicht van 36 gram is het ding maar een fractie zwaarder dan een normale metalen balpen. Gezien het feit dat Livescribe op dit moment alleen aan Windows-gebruikers heeft gedacht, is de kans klein dat ze op korte termijn nog iets voor de Mac of voor de iPhone gaan doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 december 2007, 17:48
Categorie Accessoires
Onderwerp livescribe

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.