iPhones schermvergelijking

Kwart van Nederlandse smartphonegebruikers heeft een iPhone

Een kwart van de Nederlandse smartphonegebruikers heeft een iPhone. Ook is de iPhone 5s-gebruiker opvallend vaak een man.

iPhones schermvergelijkingBijna een kwart (23%) van de Nederlandse smartphonegebruikers heeft een iPhone. Samsung is in Nederland marktleider, Apple is een goede tweede en de rest van de markt wordt verdeeld onder kleinere toestelmakers zoals HTC, LG, Sony en Huawei. Dat blijkt uit het Dutch Smartphone User Report 2014 Q3 van Telecompaper, een onderzoek onder 12.000 Nederlanders in de leeftijd van 12 tot 80 jaar.

Bijna driekwart van de Nederlanders van 12 jaar en ouder heeft inmiddels een smartphone. Het is snel gegaan, want twee jaar geleden lag dat percentage nog rond vijftig procent. Miljoenen Nederlanders hebben dus de afgelopen twee jaar hun simpele telefoon omgewisseld voor een smartphone. Dat zal in veel gevallen een Samsung zijn geweest, maar ook de Apple is niet weg te vlakken: vooral door tweedehands handel en het doorgeven van telefoons naar een gezinslid blijven iPhones lange tijd in gebruik.

Nieuwere iPhones zijn een mannentoestel, blijkt uit de cijfers. Onder de Nederlandse bezitters van een iPhone 5s is maar liefst 61 procent man en slechts 39 procent vrouw. De iPhone 6 en 6 Plus waren in het derde kwartaal nog maar kort op de markt. Ook bij andere toestellen blijkt dat mannen vaker een nieuwere telefoon hebben en vrouwen vaker genoegen nemen met een wat ouder toestel.

Infographic Telecompaper

Apple blijkt succesvol in het verkopen van meerdere producten aan dezelfde klant. Als je een iPhone hebt, dan heb je vaak ook een iPad. Slechts een kwart van de iPhone-bezitters kiest voor een nader merk tablet, bijvoorbeeld een goedkope tablet van Samsung, Acer, Asus of Yarvik. Elf procent van de ondervraagde personen heeft zijn smartphone gekregen van een familielid. Het gaat daarbij om cadeau’s en om toestellen die tweedehands worden doorgegeven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 december 2014, 16:56
Categorie Achtergrond
Onderwerp smartphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.