KPN verkoopt iPhone alleen aan trouwe klanten

KPN gaat de iPhone alleen verkopen aan trouwe klanten, die dreigen over te stappen naar een andere provider. Dat vertelde woordvoerder Steve Hufton in een telefoongesprek met iPhoneclub.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iphone-kpnKPN is niet in onderhandeling met Apple over de verkoop van iPhones in Nederland. De verkoop van iPhones met KPN-abonnement, waar we gisteren over berichtten, is alleen bedoeld voor gewaardeerde en loyale klanten die graag een iPhone met KPN-abonnement willen afsluiten. Dat vertelde KPN-woordvoerder Steve Hufton in een telefoongesprek met iPhoneclub. De iPhone-pagina op de website van KPN is volgens Hufton tijdelijk offline gehaald om de “te enthousiast geformuleerde” beginregels weg te halen. De webpagina is inmiddels weer te bereiken, maar zonder: “De iPhone is reeds door KPN geactiveerd en gebruiksklaar voor het KPN netwerk.”


Volgens de woordvoerder heeft KPN de iPhone op diverse plekken in Europa gekocht. Het gaat om enkele honderden exemplaren, die alleen worden aangeboden aan trouwe klanten. Welke modellen er precies beschikbaar zijn, kon Hufton niet zeggen.

Wel wilde hij kwijt dat de iPhones nadrukkelijk niet bedoeld zijn om nieuwe klanten te trekken ook en ook niet via het retailkanaal aangeboden zullen worden. “Je kunt dus niet naar de winkel gaan om even een doos te halen.” Dat de iPhone al wel bij webshops zoals Phoneshop.nl met KPN-abonnement aangeboden wordt, is natuurlijk een ander verhaal. Tot nu toe werd de iPhone niet rechtstreeks via KPN verkocht.

Hufton gaf aan, dat als de actie een succes is, dat ze niet uitsluiten ermee door te gaan. Vodafone heeft nog geen plannen om de iPhone in Nederland te verkopen. Het alleenrecht van T-Mobile lijkt dus nog wel even voort te bestaan.

Dit artikel is een update op ons eerdere artikel over de iPhone-verkoop bij KPN.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
21 januari 2010 om 23:07
Onderwerpen
,
Categorie
Providers
100 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.