Kort iPhone-nieuws: van Armageddon Squadron tot iSpazio-verhuizing

Een mix van verschillende iPhone-nieuwtjes: iFoneguide stopt met oude repo's, Bejeweled en diverse Freeverse-games in prijs verlaagd, YouTube-kanalen van Apple en The Auto Channel en mogelijk nieuwe games van Polarbit.

armageddon squadronOntwikkelaar Polarbit heeft op dit moment al twee bekende games voor de iPhone in de App Store staan: Raging Thunder en Crash Bandicoot Nitro Kart 3D. Touch Arcade ontving een tip dat Polarbit mogelijk bezig is met twee nieuwe titels voor de iPhone, die voor het eind van het jaar moeten verschijnen. Het gaat daarbij om Wave Blazer en Armageddon Squadron. In Wave Blazer race je over een rivier, door een visueel indrukwekkende omgeving. Armageddon Quadron is een flightsimulator waarmee je in vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog in verschillende omgevingen kunt rondvliegen, in 12 verschillende missies.

auto_channelThe Auto Channel heeft 750 video’s aangepast voor de iPhone. Via het videokanaal op YouTube kun je naar de filmpjes van auto’s, trucks, motorfietsen en motoren kijken. Typ ‘The Auto Channel’ op YouTube in en je krijgt de video’s te zien.

Apple schijnt ook een eigen videokanaal op YouTube te hebben geopend, maar net als MacFreak hebben we onze bedenkingen of dit echt van Apple is. Het ziet er nogal… anders uit dan we van Apple gewend zijn.

CampaignVia de App Store is sinds een paar dagen de applicatie Campaign te vinden, waarmee je de Amerikaanse presidentsverkiezingen op de voet kunt volgen. iPhone Central wierp en blik op de applicatie, die in feite een politieke nieuwsaggregator is. Er zitten RSS-feeds van Reuters, Associated Press, Politico, Huffington Post, Chicago Tribune, National Review, Fox News, New York Times, New Republic en andere in. Bij het opstarten kun je je politieke voorkeur aangeven: republikeinen krijgen dan vooral nieuws van Fox News en National Review te zien, terwijl democraten nieuwtjes van Huffington Post en de New York Times te zien krijgen. Voor het meest gevarieerde nieuwsaanbod kun je daarom maar beter aangeven dat je nog geen keuze hebt gemaakt (‘undecided’), hoewel je dan ook een gekleurd beeld krijgt: namelijk vooral nieuws uit The Atlantic, The New Republic en de New York Times. “Nauwelijks een dollar waard”, oordeelt de reviewer over de applicatie Campaign.

Bezitters van een iPhone met firmware 1.1.3 of 1.1.4 krijgen het definitieve duwtje in de rug om naar firmware 2.x over te stappen. iFoneguide stopt namelijk met de Installer-sources voor deze twee oude firmware-versies. Op zondag 28 september 2008 om 18:00 uur CET gaan de sources offline. Wil je nog applicaties uit de Installer 3 repo’s hebben, dan moet je snel zijn.

Bij iSpazio gaat er ook iets veranderen: de iSpazio Repository voor Cydia is wegens problemen niet meer te vinden op www.ispaziorepo.com maar op http://repo.neolinus.org/cydia/apt/. Dit is een provisorische oplossing, die later nog wordt verbeterd.

installer4Van Installer zelf is ook een nieuwe versie verschenen. Rip-Dev heeft beta 8 uitgebracht waarin een aantal bugfixes zijn uitgebracht. Nieuw is de mogelijkheid om downloads voort te zetten en op de startpagina worden nu de populairste applicaties getoond. Maar heeft Installer nog wel bestaansrecht? Alle nieuwe applicaties komen vooral in Cydia beschikbaar en Installer lijkt daar wat achteraan te hobbelen. Misschien komt er verandering als binnenkort de eerste officiële (niet-beta) release van Installer 4 uitkomt.

Bejeweled 2 is tijdelijk in prijs verlaagd. In plaats van $7,99 kost het spelletje tot 3 oktober nog maar $1,99 (dus €1,59 in onze App Store). Het verslavende PopCap-spelletje was op Windows Mobile en andere mobiele platformen al een enorm succes. De enige reden om het niet te kopen was de relatief hoge prijs. De prijsverlaging lijkt op dit moment nog niet doorgevoerd, dus nog even geduld!

Ook in prijs verlaagd: vijf spelletjes van Freeverse. Je kunt kiezen uit Big Bang Board Games, Big Bang Sudoku, Flick Bowling, Monkey Lab en Moto Chaser. Elk spelletje is niet duurder dan €3,99.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 september 2008, 15:19
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.