CableJive Charge Converter: adapter voor oudere iPhone-docks

De CableJive Charge Converter is vanaf nu beschikbaar. Met dit accessoire kun je oude FireWire-gebaseerde laadkabels, speakersystemen en sounddocks met de iPhone 3G gebruiken.

cablejive charge converterZoals bekend kun je met sommige oudere speakersystemen, laadkabels en iPod-docks de iPhone 3G niet opladen. Dit komt omdat iPods en iPhones voorheen zowel via USB als via FireWire opgeladen konden worden, via de 30-pins dock-connector. De nieuwe iPhone 3G kan echter alleen via USB worden opgeladen, waardoor laadsystemen die alleen via FireWire werken niet meer functioneren. Je kunt bij zo’n systeem (bijvoorbeeld de Bose SoundDock) wel muziek afspelen, maar het opladen van de iPhone 3G zal niet lukken. Een accessoire van CableJive lost het probleem op.

De Charge Converter van CableJive werd al enige tijd geleden aangekondigd, maar is nu ook daadwerkelijk leverbaar. In het 3,5 cm lange doosje worden de aansluitingen geconverteerd zodat de oude FireWire-systemen voortaan wel werken. De prijs is aan de hoge kant: 30 euro. Voor een klein ongemak (eerst opladen voordat je muziek gaat luisteren) is dat voor veel gebruikers misschien iets teveel gevraagd. Bovendien ziet het ding er esthetisch niet verantwoord uit, wanneer je iPhone bovenop de adapter in de dock staat: een wankele toren van adapter en iPhone is het resultaat.

CableJive bracht eerder een prijzig iPhone-kabeltje uit ($40) waarmee de interferentie bij speakersystemen drastisch afneemt.

Te koop bij: CableJive

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 september 2008, 14:34
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.