Kort iPhone-nieuws: Trein, Taiwan, Howcast en meer

Een mix van nieuwtjes waarbij je steeds in twee zinnen wordt bijgepraat. Over de iPhone in Taiwan en Egypte, werken aan je alcoholverslaving, nieuwe codevoorbeelden in de iPhone SDK en meer.

apple sample codeHet is weekend, dus we zullen jullie (en onszelf) niet vermoeien met een berg losse artikelen. Daarom een aantal korte iPhone-nieuwtjes waarmee je in maximaal twee zinnen weer bent bijgepraat. De applicatie Trein heeft een update gekregen waardoor de eerdere problemen zijn opgelost. Installeer versie 1.3 uit de App Store en je problemen zijn voorbij. In Taiwan zal de iPhone via Chunghwa Telecom worden verkocht: de grootste telefoonoperator van het eiland heeft een overeenkomst met Apple gesloten. Chunghwa heeft nu nog 39 procent marktaandeel, maar ziet kleine concurrenten steeds verder oprukken; misschien helpt de iPhone ze weer in de juiste richting. De iPhone is sinds gisteren ook in Egypte te koop, maar de gps-functie is uitgeschakeld op last van de regering.

Twelve Steps CompanionApple heeft nieuwe codevoorbeelden in de iPhone SDK toegevoegd. De voorbeelden zijn alleen te zien als je lid bent van het (gratis) iPhone Developer Program. Ars Technica heeft een overzicht van de codevoorbeelden en wat je ermee kunt doen. Citrix gaat XenApps en XenDesktop voor de iPhone ontwikkelen, zodat je vanaf de iPhone toegang krijgt tot Windows-applicaties. Goed om te weten, maar de software komt pas in de eerste helft van 2009 beschikbaar. Alcoholisten kunnen met een nieuwe iPhone-applicatie de strijd tegen de drank aangaan. Met de applicatie Twelve Steps Companion ($2,99 – alleen in Amerikaanse App Store) kun je onopvallend het Big Book of Alcoholics Anonymous (AA) tevoorschijn halen, zonder dat mensen vermoeden dat je een drankprobleem hebt.

HowCastAls je even depressief bent kan een bezoek aan icanlol.com of de applicatie iCanHasCheezeburger helpen. Nieuw is een lolSpeak-applicatie in de App Store: er is een gratis versie met reclame en een betaalde Premium-versie (€0,79). Howcast heeft een serie how-to video’s in een applicatie gebundeld en biedt deze via de App Store aan: leer de Michael Jackson-moonwalk, leer een zoom in je broek naaien of een origami-vogel vouwen. Eigenlijk is de applicatie How-To Videos (gratis) onzin, want dezelfde video’s zijn ook op YouTube en als iTunes-podcast beschikbaar. Niet meer dan recycling van bestaand materiaal dus. De hedendaagse VW Kever heeft een bloemenvaasje op het dashboard. Die blijk je vrij gemakkelijk te kunnen ombouwen tot een iPhone-houder.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 november 2008, 14:31
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.