Kort iPhone-nieuws: Touchscreen-drama’s, Geld voor ngmoco, Works With iPhone werkt niet altijd bij iPhone 3G

iPhone-touchscreens blijken vlak na de garantie problemen te geven, investeringsmaatschappij Kleiner Perkins heeft oude vrienden gevonden om in te investeren (ngmoco) en Works With iPhone is geen garantie dat een accessoire ook bij de iPhone 3G werkt.

Scherm kapotToen we een jaar geleden schreven over het gerucht dat iPhone-touchscreens al na een paar maanden de geest geven, leek dat niet meer dan onnodige bangmakerij. Er doken wel verhalen op over iPhones waarvan de onderste strip van het scherm niet meer reageerde, maar dat kwam zelden voor en werd meestal goed door de winkeliers en handelaren afgehandeld. iPhone Atlas schrijft nu dat verschillende gebruikers last hebben gekregen van dode plekken op hun iPhone-touchscreen – een paar dagen of weken nadat de garantie afliep…

De website raadt aan om je iPhone te resetten, het scherm schoon te maken en eventueel de iPhone te restoren. Maar of dat helpt?

Venture capitalist Kleiner Perkins Caufield & Byers heeft eindelijk een écht iPhone-gericht bedrijf gevonden om in te investeren: gamesontwikkelaar ngmoco. Maar ook nu lijkt er weer sprake van vriendjespolitiek: Kleiner Perkins partner Bling Gordon is de voormalige Chief Creative Office van Electronic Arts. Heel toevallig is ngmoco opgericht door gamesveteraan Neil Young, die ook bij Electronic Arts vandaan komt. Ngmoco gaat het geld gebruiken om iPhone-games te ontwikkelen en te kopen van andere ontwikkelaars. Eerder bleek al dat Kleiner Perkins vooral geld steekt in bedrijven waar ze al veel langer een relatie mee hebben, die niet gespecialiseerd zijn in de iPhone en eigenlijk ook geen echt innovatieve ideeën hebben.

Altec LansingHet Works With iPhone-label zou moeten garanderen dat een accessoire geschikt is voor huidige en toekomstige iPhone-modellen. Maar een persbericht van Altec Lansing waarin ze aankondigen dat de Altec Lansing T612 opnieuw een certificaat heeft gekregen voor de iPhone 3G, heeft nogal wat vragen opgeroepen. Blijkbaar is het label geen garantie dat een accessoire ook bij toekomstige lezers werkt. Verschillende gebruikers hebben al het pop-upscherm “This accessory is not made to work with iPhone” te zien gekregen bij apparaten met WWi-certificaat. De apparatuur werkt meestal wel gewoon (zoals ook bleek uit ons review van de Altec Lansing T612), maar het steeds verschijnende nag screen roept nogal wat ergernis op.

Daarnaast speelt nog steeds het probleem dat sommige iPhone-accessoires NIET compatibel zijn met de iPhone 3G. iPhone Atlas heeft een lijstje gemaakt en daar staan heel wat accessoires op, zoals de Belkin Audio Kit, Monster FM Tuner en Apple’s eigen iPod HiFi. Er zijn ook accessoires die een echo opleveren of maar gedeeltelijk functioneren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 augustus 2008, 22:00
Categorie iDevices
Onderwerp ngmoco

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.