Klonenhandel: Aifung, Nokian en Snog Ericsson

Een interessant artikel van Bloomberg beschrijft de kloon-industrie in Azië, waar Aifungs, Nokians en Snog Ericssons voorzien van echt lijkende logo's over de toonbank gaan.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

We hebben al eens eerder aandacht besteed aan iPhone-klonen in Azië. Bloomberg heeft er nu ook een interessant artikel over geschreven. Het gaat niet zomaar om telefoons die toevallig een beetje op de iPhone lijken, zoals Samsung en LG ze uitbrengen, maar schaamteloze kopieën met het logo van Apple op de achterkant.

De eigenaar van een shop in Sanchung, vlakbij Taipei, zegt dat hij in december al is begonnen met het verkopen van “aifungs”, zes maanden voordat de iPhone officieel in de verkoop ging. Ze worden geproduceerd in aantallen van 1.000 stuks in een fabriek in Shenzhen, China. Verkoper Ben adverteert zijn producten op internet en verkoopt ze voor omgerekend $270. Het namaken is niet moeilijk te doen; het lastigste deel is nog het design en de buitenkant. Inmiddels heeft Ben al meer dan 10.000 klonen in Australië, China, Hong Kong, Maleisië, Singapore en zelfs in de VS verkocht.

Apple is niet het enige slachtoffer. Volgens Neil Mawston, analist bij Strategy Analytics in Londen, zegt dat er ook telefoons circuleren met merkjes zoals ‘Nokian’ en ‘Snog Ericsson’. Volgens Mawston vormen ze in volume wel 5 tot 10% van de markt. Het artikel van Bloomberg is de moeite van het lezen waard.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2012, 15:00
Categorie iDevices
Onderwerp kloon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.