BestBoy: slim iPad-toetsenbord heeft slechts zes toetsen

Het BestBoy-toetsenbord laat je snel berichten tikken met slechts zes knoppen op de achterkant van de iPad of iPhone.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

BestBoy toetsenbordExterne toetsenborden zijn er genoeg voor de iPad, en het merendeel hiervan zit deels hetzelfde in elkaar. Want hoewel het ene toetsenbord in een case zit verwerkt en de ander een aluminium behuizing heeft, maken ze allemaal gebruik van dezelfde QWERTY-toetsen. Het BestBoy-toetsenbord gooit het over een compleet andere boeg. Hierop vind je niet de vele toetsen van een gebruikelijk keyboard, maar slechts zes knoppen. Dit is volgens de makers genoeg om snel te tikken terwijl je de iPad zoals gebruikelijk vasthoudt.


Bovenstaande afbeelding toont een vroeg prototype uit 2011, waarop acht knoppen te zien waren. In de nieuwste versie van de BestBoy is het aantal knoppen teruggebracht naar zes, zoals te zien is in de volgende afbeelding:

BestBoy iPad 6 knoppen

Door tot vijf vingers tegelijk op de zes knoppen op de achterkant te plaatsen, wordt er door de BestBoy een letter geregistreerd. Op deze manier kun je ook de backspaceknop, shiftknop of spatiebalk aanslaan. Dit is volgens de makers genoeg om sneller op je iPad, iPhone of andere smartphone of tablet te schrijven. Je moet dan alleen wel bereid zijn om de fijne kneepjes van het toetsenbord te leren: de BestBoy werkt immers totaal anders dan een gewoon toetsenbord.

BestBoy keyboard voorbeeld

De BestBoy is veelbelovend, maar het is nog de vraag wanneer de het slimme toetsenbord ook echt in de winkels zien liggen. Op het moment hebben de makers enkel een Indiegogo-campagne met beelden van een vroeg prototype en een wat simpele voorbeeldvideo. Ze hopen daar 50.000 dollar in te zamelen, zodat ze de productie van de BestBoy kunnen starten. Vroege vogels krijgen bij een donatie van 23 dollar een BestBoy toegestuurd, mits het project slaagt. Ben je wat later, dan betaal je 29 dollar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.