iTunes Match ook in Nederland gelanceerd

iTunes Match is nu ook in Nederland te krijgen voor alle bezitters van een iPad.

itunes-match-logo-wolkiTunes Match is na een kleine vertraging ook in Nederland beschikbaar. Eerder vanavond stuurde Apple de gebruikers nog een aanpassing op de iTunes-voorwaarden. Daarin stond dat gebruik van iTunes Match alleen mogelijk is bij muziek die je ‘rechtmatig’ hebt verkregen. De extra clausule is waarschijnlijk ontstaan uit de onderhandelingen die Apple met Buma/Stemra voerde. Gebruik je muziek die niet legaal jouw eigendom is, dan ben je strafbaar. Je kunt je abonneren via deze link: iTunes Match.

iTunes Match is al sinds 15 december 2011 beschikbaar in België. In Nederland liep de lancering vertraging op door onderhandelingen met Buma/Stemra. Deze organisatie vertegenwoordigt muzikanten en tekstschrijvers.

iTunes Match houdt in dat je voor 24,99 euro per jaar een abonnement neemt. Alle elders gekochte muziek kun je daarbij omzetten naar iTunes-muzieknummers. Dit geldt dus ook voor geripte muziek van je eigen cd’s. Alle muziek die door iTunes Match wordt herkend, komt beschikbaar in iCloud. Je kunt ze daarna op meerdere Macs en iOS-apparaten afspelen, met een maximum van 10 apparaten. Om de muzieknummers op de iPad af te spelen heb je iOS 5 of hoger nodig.

Reageren kan op iPhoneclub.nl: iTunes Match nu in Nederland beschikbaar.

Wil je meer weten over iTunes Match? Lees ons dossier iTunes Match!

itunes-match-aanschaf

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 januari 2012, 21:43
Categorieën Diensten, Mac & macOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.