iSimulate: iPhone-applicaties op je computerscherm voor devs (video)

Ontwikkelaars onder ons zullen de iPhone Simulator wel kennen. Deze Simulator krijg je bij de iPhone SDK en kan de door jou ontwikkelde applicaties simuleren op je Mac. Heel handig, maar de Simulator geeft toch niet echt het iPhone gevoel.
Jelle Ages - · Laatst bijgewerkt:

iPhone simulatorOntwikkelaars onder ons zullen de iPhone Simulator wel kennen. Deze Simulator krijg je bij de iPhone SDK en kan de door jou ontwikkelde applicaties simuleren op je Mac. Heel handig, maar de Simulator geeft toch niet echt het iPhone gevoel.

Je kan namelijk niet gebruikmaken van de accelerometer en van multitouch en het is gewoon anders als je de applicatie met je muis bestuurt.

Let op: om deze software te gebruiken moet je wel (betalend) iPhone-ontwikkelaar zijn!

Als betalende ontwikkelaar kan je natuurlijk ook de applicatie testen op je iPhone zelf, maar als je bijvoorbeeld een trailer of gewoon een filmpje wil maken van de applicatie, kan dat alleen maar via de computer, waardoor de filmpjes minder realistisch zijn.

isimulate gegevens applicatieDaar heeft ontwikkelaar Vimov wat op gevonden: iSimulate. Dit is een applicatie voor op je iPhone waarmee je de applicatie kan besturen die je op je computerscherm ziet. Op je iPhone zie je de applicatie zelf niet, maar wel allerlei gegevens en statistieken ervan (zie fig. 2). Je kan de applicatie gewoon gebruiken, maar je moet wel naar je computerscherm blijven kijken.

Je hebt naast de iPhone applicatie ook iets nodig om verbinding te leggen tussen je iPhone en je computer. Hiervoor kan je de iSimulate SDK downloaden, waarna je die in je projectfolder moet plakken.

De applicatie wordt over een paar dagen duurder. De prijs startte op 2$ maar is nu 8$ (€5,99) en wordt op 8 augustus 16$. De eindprijs gaat in op 16 augustus en is 32$. Hier lees je meer over de applicatie.

Ontwikkelaar Philip Plotnikov stuurt nog de volgende update: “Due to technical restrictions, iSimulate does not send touch events for the following UIKit objects: Keyboard, UIScrollView, UIPickerView and UITableView. All of the other UIKit objects receive all touch events. There are no limitations on OpenGL-based applications. (bron: http://www.vimov.com/isimulate/documentation/)

Philip zegt: dit betekent dat iSimulate eigenlijk niet zo nuttig is, aangezien driekwart van de iPhone-applicaties gebruik maken van UITableView.

Kopen (nu nog €5,99)

(via: TUAW)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 augustus 2009, 13:25
Categorie Apps
Onderwerp sdk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.