iPhOwa maakt Exchange-mail toegankelijk vanaf iPhone

iPhOwa is een Outlook-webinterface voor de iPhone, waarmee je Exchange e-mail op de iPhone kunt bekijken. Een reply terugsturen kan echter nog niet.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphowaHet kwam een paar dagen geleden al beschikbaar, maar we hadden er nog geen aandacht aan besteed: iPhOwa 0.3, een ASP.Net webapplicatie waarmee je e-mail op een Exchange-server beschikbaar kunt maken op je iPhone. Het maakt gebruik van de OWA WebDav API. Dat klinkt allemaal erg technisch, maar ook als gewone gebruiker heb je er wat aan. Namelijk, wanneer je zakelijke Exchange e-mail op je iPhone wilt lezen en IMAP geen optie is.

Exchange-gebruikers kunnen normaalgesproken via Outlook Web Access (OWA) toegang krijgen tot de e-mail op de Exchange-server. Je kunt met iPhOwa op de iPhone berichten in je Inbox en andere aanwezige mappen bekijken. Ook kun je de inhoud van berichten doorlezen. Wat echter nog niet kan, is een reply sturen op een ontvangen bericht, een nieuw bericht aanmaken, andere items bekijken (bijvoorbeeld in Calendar, Contacts of Notes) en het markeren van gelezen items kan ook niet. De ontwikkelaar heeft beloofd om iPhOwa verder te ontwikkelen, zodat alle nog ontbrekende functies straks wel te gebruiken zijn. Versie 0.4 komt eraan, met onder andere verbeterd contactpersonen sorteren en het weergeven van alleen contactpersonen waarvan je een zakelijk nummer of een mobiel telefoonnummer hebt.

De download van iPhOwa vind je op Google Code.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 november 2007, 17:47
Categorie iOS
Onderwerpen Internet, microsoft exchange, outlook, webdav

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.