iPhoneclub Prijsmonitor: de aanbiedingen van februari 2009

Het prijzenoverzicht voor de iPhone is bijgewerkt. Deze maand stunten veel iPhone-winkeliers met T-Mobile Relax-abonnementen en met een goedkoop abonnement van Vodafone.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple_iphone_3gHet is begin februari en dat betekent dat de telecomwinkels hun iPhone-aanbieding van deze maand weer allemaal op een rijtje hebben gezet. Februari is een bijzondere maand, want voor het eerst zijn veel webwinkeliers afgestapt van operators zoals KPN en Vodafone. In plaats daarvan bieden ze deze maand de iPhone 3G uitsluitend aan in combinatie met T-Mobile Relax. Vandaar dat we ons prijzenoverzicht deze maand voor het eerst hebben gesplitst in twee delen: T-Mobile-aanbiedingen en alle overige aanbiedingen (losse toestellen en abonnementen van KPN, Vodafone, Hi en Telfort).

Actietarief van T-Mobile

Het actietarief van T-Mobile houdt het volgende in: alle Relax-tarieven zijn in prijs verlaagd en worden vanaf Relax 300 geleverd met twee jaar gratis Web’n’Walk Plus. Voor Relax 300 met 300 belminuten betaal je €28,50 per maand en dat is ongeveer gelijk aan het goedkoopste iPhone-abonnement (€29,95) met 150 belminuten. Je krijgt voor hetzelfde geld dus dubbel zoveel belminuten.

Maar hou er rekening mee dat de twee abonnementen niet exact gelijk zijn: bij T-Mobile Relax mis je Visual Voicemail en heb je ook te maken met de lagere downloadsnelheid van 1 Mbps en de datalimiet van Web’n’Walk Plus (of beter: het terugschroeven van de snelheid naar 384Kb/s als je meer dan 2GB verbruikt). Bij de iPhone-abonnementen ligt de snelheid op 2 Mbps en geldt er geen datalimiet.
De 8GB iPhone 3G krijg je gratis vanaf een Relax 300-abonnement en de 16GB iPhone 3G is gratis vanaf een Relax 400-abonnement. Voor mensen die veel bellen, maar niet zoveel internetten is het de moeite waard om eens naar deze aanbiedingen te kijken.

Actietarieven van overige aanbieders

Omdat veel webwinkels deze maand uitsluitend voor de Relax-aanbieding hebben gekozen, is het aanbod bij de overige aanbieders wat mager. We hebben het overzicht wel iets anders ingedeeld: we beginnen voortaan met een lijstje met losse toestelprijzen en bepalen daarna welke aanbieders de beste deal hebben. Voorheen gebruikten we twee voorbeeldabonnementen om te bepalen welke winkel de beste aanbieding heeft. Dat aantal hebben we uitgebreid naar vier, zodat je nog beter kunt vergelijken:

  • Vodafone 35 (€28 per maand)
  • KPN Hi 35 (€28,95 per maand)
  • Telfort 300 (€24,95 per maand)
  • KPN Flexibel 32,50 (€27,50 per maand)

Omdat het doorrekenen van de gemiddelde abonnementskosten per maand nogal een tijdsintensieve bezigheid was en ook sterk afhankelijk is van de extra (SMS-)bundels die je bij een abonnement afsluit laten we dat voortaan achterwege. We kijken nu alleen naar de extra kosten die je voor een toestel moet bijbetalen. Dat kan bij de verschillende winkels namelijk behoorlijk verschillen: bij de ene winkelier krijg je het toestel gratis, bij de andere moet je bij exact hetzelfde abonnement ruim €200 voor het toestel bijbetalen. Kijk dus goed voordat je koopt.

Welke aanbieder is nu de goedkoopste? Dat valt deze maand aan de hand van de abonnementen vrij makkelijk te achterhalen: alle aanbieders die bij een Relax 300-abonnement een gratis 8GB iPhone en bij een Relax 400-abonnement een gratis 16GB iPhone weggeven zijn het goedkoopst bij de T-Mobile-abonnementen.

Bij losse toestellen is Neckermann een onverwachte nieuwkomer: ze hebben alleen de 8GB iPhone 3G als los toestel, maar ze zijn wel goedkoper dan alle andere aanbieders (met dank aan alle inzenders voor de tip). (Neckermann heeft intussen de prijs weer verhoogd naar €599, waardoor 2Call nu de goedkoopste iPhone 8Gb-aanbieder is). Bij een losse 16GB iPhone 3G is 2Call ook de goedkoopste. Deze winkel wint ook bij de meeste Vodafone-, KPN-, Hi- en Telfort-abonnementen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat 2Call ook in jouw geval het voordeligst zal zijn: reken de tarieven van de verschillende aanbieders zelf nog eens na aan de hand van jouw voorkeursabonnement en controleer of er geen extra bezorg- of afsluitkosten bij komen.

Let op dat actietarieven vaak maar tijdelijk geldig zijn (nu meestal tot 27 februari 2009). Let ook op, dat je vaak verschillende prijzen te zien krijgt als je de website op verschillende manieren binnenkomt: als je met een abonnementstool handmatig een aanbieding samenstelt betaal je vaak meer dan wanneer je op een actiebannertje op de website klikt. We hebben steeds geprobeerd om naar de goedkoopste tarieven te verwijzen. Sommige links zijn voorzien van een affiliatecode, die ervoor zorgt dat we een vergoeding ontvangen als je via de betreffende link je iPhone 3G bestelt. Als waardering voor drie avonden noeste reken- en schrijfarbeid zijn we natuurlijk erg blij als je die moeite wilt nemen en een bijdrage aan onze spaarpot doet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:29
Categorie Providers
Onderwerpen kopen, kpn, overzicht, t-mobile, Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.