iPhone niet langer exclusief via Orange in Frankrijk

Orange heeft z'n exclusiviteit verloren bij het aanbieden van de iPhone in Frankrijk.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone_3g_bouyguesOrange mag in Frankrijk de iPhone niet meer exclusief aan haar klanten aanbieden. De beslissing is genomen door de rechtbank in Parijs, nadat concurrent Bouygues Telecom in november een klacht indiende. Eerder besloot de raad voor concurrentie al om de verkoop tijdelijk vrij te geven. De rechtbank heeft nu deze beslissing definitief gemaakt. Elke mobiele operator is nu gerechtigd de iPhone 3G in Frankrijk te verkopen en de vijf jaar durende afspraak tussen Apple en Orange heeft daardoor geen inhoud meer.

Orange beweert 100 miljoen euro te hebben geïnvesteerd om de iPhone te kunnen verkopen in Frankrijk.

Op dit moment hebben Bouygues Telecom en SFR de iPhone al klaar liggen om zo snel mogelijk naar de winkels te brengen. The Phone House verkoopt sinds augustus 2008 de iPhone al in 225 winkels in Frankrijk. Naast het aanbod van Orange hebben ze ook abonnementen van SFR, Bouygues Telecom en Virgin in de aanbieding. “Tussen 17 december en eind januari hebben we tienduizend iPhones met deze drie operatoren verkocht, net zoveel als met Orange. Ik had twee keer zoveel kunnen verkopen, maar ik was voorzichtig en wachtte de beslissing van de rechtbank af”, zegt Jean-Pierre Champion van The Phone House. Hij verkoopt de iPhone tijdelijk voor 19 euro in combinatie met een Bouygues-abonnement. Orange verkoopt de iPhone voor prijzen tussen 99 en 129 euro. Er werden inmiddels 150.000 stuks van de eerste generatie en 450.000 stuks van de iPhone 3G verkocht tussen het moment van lancering en half december. SFR beweert dat er half december al 45.000 van haar klanten met een iPhone rondliepen.

Nadat Bouygues zich inspande om een einde te maken aan de exclusiviteit van de iPhone in Frankrijk sloten ook SFR en de consumentenvereniging UFC-Que Choisir zich erbij aan.

Via: iPhon.fr en Le Monde

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2009, 22:49
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.