iPhoneclub.nl zoekt versterking: nieuwsredacteur, app-reviewer en eindredacteur

iPhoneclub zoekt medewerkers: we zoeken nieuwsredacteuren en reviewers die het leuk vinden om mee te groeien met het succes van iPhoneclub.nl. Ook zoeken we een eindredacteur, die zorgt dat de artikelen goed leesbaar blijven.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

iphone vacatureiPhoneclub is altijd op zoek naar mensen die een bijdrage willen leveren aan de website. We zoeken freelancers die nieuwsartikelen willen schrijven, apps willen reviewen en een eindredacteur die gaat zorgen dat de artikelen goed leesbaar en foutloos zijn. Omdat we een groot bereik hebben (gemiddeld 75.000 bezoekers per dag) weet je zeker dat je artikelen goed gelezen worden en veel reacties opleveren. De achtergrond van de mensen die we zoeken, mag wat ons betreft heel verschillend zijn. Studenten die bezig zijn met een opleiding communicatie, journalistiek, media of aanverwante richting en bij iPhoneclub werkervaring willen opdoen, zijn natuurlijk zeer welkom. Heb je al een eigen blog dan kan dat ook een prima opstap zijn om voor een bekende website als iPhoneclub te gaan schrijven.

iPhoneclub heeft zich de afgelopen anderhalf jaar gefocust op een aantal gebieden:

  • Hard (internationaal) nieuws, variërend van “App Store is offline” en “Nieuwe iPhone-firmware beschikbaar” tot “Doodle Jump meer dan drie miljoen keer verkocht” en “EFF geeft kritiek op iPhone Developer License Agreement”.
  • Nederlandse applicaties en ontwikkelingen (soms zijn dat previews; de afgelopen dagen kon je bijvoorbeeld lezen over een programmeercursus in Leiden, de Bright-applicatie, Easy Rit Registratie, Nummer Info en iKenteken, allemaal van Nederlandse bodem).
  • Eigen reviews van accessoires, apps en andere producten/diensten die met de iPhone en/of iPod touch te maken hebben.

Deze drie categorieën zijn goed voor ongeveer 80% van onze artikelen. Daarnaast schrijven we in iets mindere mate over jailbreaken (een categorie die bij onze vaste auteur Paul in zeer goede handen is) en geruchten. De komende tijd willen we weer eens wat nieuwe dingen gaan proberen, zoals een dagboek van een ontwikkelaar en opiniestukken. We streven naar zoveel mogelijk originele content, al verwachten onze lezers natuurlijk ook dat we de gangbare nieuwsstroom voor ze filteren op relevante berichten. Ons uitgangspunt is, dat wie iPhoneclub leest, in principe geen andere websites meer hoeft te volgen om op de hoogte te blijven van de belangrijke iPhone-ontwikkelingen. We zijn daarbij wel selectief, want lezers zitten niet op de zoveelste iPhone-mockup of Tetris-kloon te wachten.

Tegelijk constateren we, dat het aanbod van iPhone-nieuws regelmatig groter dan we met ons huidige team aankunnen. Met name reviewverzoeken blijven nu vaak liggen omdat we er niet aan toekomen. Om de site soepel draaiend te houden, hebben we momenteel de volgende drie vacatures:

Nieuwsredacteur

Als nieuwsredacteur hou je dagelijks het nationale en internationale iPhone-nieuws in de gaten. We verwachten dat een nieuwsredacteur zelfstandig in staat is om nieuwsartikelen te schrijven en internationale ontwikkelingen (indien relevant) kan vertalen naar de Nederlandse situatie. Je begrijpt dat nieuws van eergisteren niet interessant meer is en dat je het niet kunt maken om persberichten of artikelen van andere Nederlandse sites door de kopieermachine te halen. Aan auteurs die over jailbreaknieuws willen schrijven hebben we iets minder behoefte, aangezien we hiervoor al een uitstekende expert in huis hebben. Maar mocht die categorie je zeer aanspreken dan horen we dat uiteraard graag (zodat Paul ook eens op vakantie kan).

App-reviewer

Zit je niet bovenop het dagelijkse nieuws, maar vind je het wel leuk om allerlei iPhone-applicaties uit te proberen en daar met een vlotte pen kritisch over te schrijven, dan is deze functie echt iets voor jou. We zoeken vooral mensen die nuttige/serieuze applicaties willen reviewen, bijvoorbeeld op het gebied van productiviteit, tools en must-have applicaties. Ook kun je denken aan overzichten als ’10 handige apps voor automobilisten’ of een beknopte vergelijking van drie tot vijf apps op een bepaald gebied (voorbeeld). Voor games hebben we al een gamesreviewer (Ellen) en nieuwe reviewer die binnenkort gaat beginnen, waardoor we vooral behoefte hebben aan mensen die het leuk vinden om juist over andere applicaties te reviewen.

Eindredacteur

Op internet lijkt het inmiddels gebruikelijk te zijn om ‘Maart’ met een hoofdletter te schrijven. Op iPhoneclub proberen we ons zoveel mogelijk aan de juiste spelling te houden (ook al gaat er bij ons ook wel eens iets mis). Juist daarom zijn we op zoek naar een eindredacteur. We zoeken iemand die de bijdragen van auteurs controleert op taal- en spelfouten, op hoofdlijnen controleert of de gegeven informatie juist is en of er geen overdreven reclametaal uit persberichten is overgenomen. We zoeken nadrukkelijk niet een taalnazi die het leuk vindt om met lezers te discussiëren of ‘broodrooster’ wel een goed Nederlands woord is, maar iemand met een nuchtere instelling, die er gewoon voor zorgt dat de teksten leesbaar en vrij van schrijffouten zijn. Je hoeft geen schrijfervaring te hebben, maar wel aantoonbare redactionele ervaring. Omdat nieuws niet te plannen is en op de meest onverwachte momenten komt, is voor deze functie een flexibele instelling wel een vereiste.

Wat we te bieden hebben

Zoals al aangegeven aan het begin van het artikel: heb je ervaring met een kleine blog en wil je de overstap maken naar een bekende website met veel bezoekers en veel uitstraling, dan biedt iPhoneclub je de kans om jezelf als redacteur of reviewer te profileren. Medewerkers die op regelmatige basis een bijdrage aan iPhoneclub leveren, krijgen hiervoor een vergoeding (details zijn afhankelijk van de gekozen functie en moet niet je hoofdmotivatie zijn). Je kunt de werkzaamheden uitvoeren op momenten dat jou het beste uitkomt en hoeft er de deur niet voor uit. Waar vind je zo’n makkelijke bijbaan?

Wat we verwachten

Voor de vacatures gelden in ieder geval de volgende voorwaarden:

  • Zeer goede kennis van zaken;
  • Ervaring met WordPress is een grote pre;
  • Aantoonbare online schrijfervaring (eventueel kun je ook drie proefartikelen aanleveren);
  • Kritische instelling: goed onderscheid kunnen maken tussen marketingpraat en werkelijk nieuws;
  • Scherp oog voor actualiteit: oud nieuws is geen nieuws;
  • Bereid zijn actief mee te discussiëren en vragen van bezoekers bij je eigen nieuwsitem te beantwoorden;
  • Ervaring met en gebruik van sociale media is een pre (Twitter, YouTube, Flickr, LinkedIn, enzovoort).

iPhoneclub is geen vrijblijvende hobbysite, want onze lezers verwachten dat ze dagelijks nieuws op de site kunnen lezen. Hou er dus rekening mee dat we mensen zoeken met een professionele instelling, die zich voor langere tijd willen inzetten voor iPhoneclub. We leggen geen verplichtingen op aan redacteuren, maar we verwachten wel dat je het tempo en de ontwikkelingen kan bijbenen, kritisch op jezelf bent en feedback van lezers serieus neemt.

Gezien de overweldigende interesse zijn we niet meer op zoek.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2013, 14:32
Categorie Round-up
Onderwerpen iPhoneclub, vacature, werk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.