iPhone Dev Team stelt eisen op voor betrouwbare jailbreak-video

Het iPhone Dev Team heeft een lijstje gemaakt van vier eisen waaraan een goede jailbreak-video moet voldoen. Je moet gebruik maken van een 3G iPod touch, met oordopjes, een Winterboard-thema en de applicatie Voice Control moet te zien zijn.

jailbreak videoOp YouTube en andere sites zijn regelmatig filmpjes te zien waarin wordt uitgelegd hoe je een jailbreak moet uitvoeren. Soms gaat het daarbij om spectaculaire nieuwe methoden, bedacht door onbekende hackers die gouden bergen beloven. Om voortaan het kaf van het koren te scheiden heeft het iPhone Dev Team een lijstje gemaakt met adviezen, hoe je een foute jailbreak-bewijsvideo kunt ontmaskeren. Zo’n video moet aan vier voorwaarden voldoen. Het moet een derde generatie iPod touch zijn, die gedurende de hele video in beeld is en alleen met oordopjes is verbonden. De 3G iPod touch is daarbij noodzakelijk, om te bewijzen dat de laatste bootrom in gebruik is. De oordopjes zijn nodig om te bewijzen dat het geen iPhone 3GS is (waar de headsetaansluiting op een andere plaats zit).

De jailbreaker moet ook laten zien dat de Voice Control-applicatie aanwezig is (om te bewijzen dat het geen tweede generatie iPod touch is). Er moet een reboot worden uitgevoerd door alleen knoppen in te drukken, om te bewijzen dat er geen computer aan te pas komt. Ook moet er een Winterboard-thema worden geïnstalleerd. Dat is alleen mogelijk als je een jailbreak hebt uitgevoerd. De iPod touch moet gedurende de hele video in beeld zijn. Dat lijkt een logische eis, maar veel makers van jailbreakvideo’s richten de camera tussendoor op de computer of stoten ‘per ongeluk’ tegen de camera zodat ze het toestel snel kunnen vervangen door een andere.

Klaar om je eigen jailbreak-video te maken? Hier staan de eisen: A good jaibreak video.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 maart 2010, 10:52
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.