iPhone-tethering van T-Mobile te vroeg aangeboden via iTunes

T-Mobile heeft via Twitter en op de website aangegeven, dat de onlangs verstuurde iPhone carrier-update met internet-tethering te vroeg is verstuurd. Tethering komt pas later in 2010.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

internet tetheringZoals je op iPhoneclub hebt kunnen lezen stelde Apple op 15 januari een carrier-update via iTunes beschikbaar. Die zorgde ervoor dat tethering-instellingen voor T-Mobile op de iPhone zichtbaar werden. Dat was echter niet de bedoeling: in een statement op de website legt T-Mobile uit, dat het nog niet de bedoeling was om de functionaliteit nu al zichtbaar te maken. De software-update zal weer uit iTunes verdwijnen, maar mocht je het al hebben geïnstalleerd dan kun je het rustig laten staan. De introductiedatum van internet-tethering via T-Mobile is nog niet vastgesteld, maar zal in de eerste helft van 2010 liggen.

T-Mobile gaat ook een nieuwe software-update beschikbaar stellen, waarmee de tethering-optie weer van je iPhone verdwijnt. Voorlopig even geen nieuws dus.

Op de website van T-Mobile is de volgende tekst te lezen:

Software update ‘tethering’ voortijdig beschikbaar gemaakt
Via iTunes is vrijdag 15 januari een software-update beschikbaar gesteld, waarmee de nog niet beschikbare functionaliteit ‘tethering’ zichtbaar werd in je iPhone. Deze software-update voor je iPhone is ter voorbereiding op de introductie van ‘tethering’. Hiermee kun je straks je iPhone als modem gebruiken. De introductiedatum is nog niet vastgesteld, maar zal in de eerste helft van 2010 liggen.

De software-update wordt uit iTunes verwijderd. Heb je de update al geinstalleerd, dan kun je deze zonder problemen op je iPhone laten staan. Binnenkort zal er via iTunes een nieuwe software-update beschikbaar komen, die de optie ‘tethering’ van je iPhone verwijderd.

Onze excuses voor het ongemak.

Voor de niet-ingewijden: tethering houdt in dat je je iPhone (of andere mobiele telefoon) als modem voor je computer kunt gebruiken. Met een jailbreak en software als PdaNET is dat al mogelijk. Voor internet-tethering via T-Mobile zal waarschijnlijk een apart abonnement worden ingevoerd.

Dank aan de vele tipgevers!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 januari 2010, 0:06
Categorieën iOS, Providers
Onderwerpen t-mobile, tethering

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.