iPhone-prijzen bij Nederlandse operators (augustus 2011)

De actuele prijzen van de iPhone 4 bij KPN, Vodafone en T-Mobile met elkaar vergeleken. Wat betaal je bij een aantal populaire abonnementen voor je iPhone en bij wie ben je in augustus 2011 het goedkoopste uit?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone 4 zwart witRuim twee weken gelden schreven we over de actuele iPhone-prijzen bij de drie grote operators. Alledrie hebben ze inmiddels nieuwe abonnementen aangekondigd: Vodafone vanaf 1 augustus, T-Mobile (vanaf 15 augustus) en KPN vanaf 5 september. Bij Vodafone is het nieuwe abonnement inmiddels ingegaan en is de destijds geldende actie met 50% korting op abonnementskosten alweer afgelopen. Bij KPN is dat ook het geval, daar geldt op de iPhone geen 50%-kortingsactie meer. Hoog tijd dus voor deel 2, waarin we ook meteen het nieuwe Vodafone Smart-abonnement meenemen. Eén ding is bij deze update in ieder geval wel duidelijk: Vodafone is niet meer de goedkoopste.

Overigens heeft Vodafone alweer een nieuwe actie bedacht: als je een iPhone 4 met tweejarig abonnement aanschaft krijg je een gratis abonnement erbij voor je oude iPhone. Omdat dit soort ‘creatieve’ acties moeilijk te vergelijken zijn met het aanbod van andere operators, hebben we hier geen rekening mee gehouden bij het maken van een nieuwe vergelijking.

Vergelijking: drie operators, vijf abonnementen

We hebben in onderstaand overzicht gekeken naar abonnementen met 150, 200 en 1000 belminuten. Dit zijn aantallen die alle drie operators op hun iPhone-abonnementen aanbieden, waardoor ze goed onderling te vergelijken zijn. In onderstaande vergelijking wordt steeds uitgegaan van een zwarte 32GB iPhone 4.

Abonnement met 150 belminuten

Bij de abonnementen met 150 belminuten hebben we het nieuwe Smart-abonnement van Vodafone meegenomen. Bij KPN zijn de prijzen omhoog gegaan omdat de ‘Goeie Deals’-aanbieding niet meer geldt. Vodafone gaf vorige maand nog 50% korting op het abonnementsgeld, maar ook die actie is voorbij. Ook heeft Vodafone de aansluitkosten verhoogd naar 30 euro.

De tabel behorende bij dit artikel is helaas verouderd en daarom niet meer beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Toelichting op de getoonde informatie: T-Mobile biedt geen Relax-abonnement met 150 belminuten aan; vandaar dat deze niet in het overzicht voorkomt. Er is wel een Relax Sim Only met 150 belminuten, maar dan moet je zelf een iPhone aanschaffen. KPN heeft wel een KPN Personal Sim Smart met 150 belminuten, maar die is niet af te sluiten met iPhone 4.

Om de Vodafone-abonnementen met Bel+Sms+Web en Bel+Sms+Web Smart af te kunnen sluiten moet je eerst de gewenste iPhone 4 selecteren. Daarna selecteer je via de rode menubalk bovenin het scherm: Mobiel bellen > Abonnementen > Abonnementen. Klik daarna op het blokje ‘Bel+Sms+Web’ of ‘Bel+Sms+Web Smart’. Dit is niet zo voor de hand liggend, dus mocht niet niet meteen lukken: ga er nog eens rustig voor zitten en kijk goed.

Abonnement met 200 belminuten

Bij de abonnementen met 200 belminuten hebben we ook het nieuwe Smart-abonnement van Vodafone toegevoegd:

De tabel behorende bij dit artikel is helaas verouderd en daarom niet meer beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Abonnement met 1000 belminuten

Helaas heeft Vodafone het Bel+Sms+Web-abonnement met 1000 belminuten afgeschaft. Het maximum bij dit abonnement is voortaan nog maar 650 belminuten. Verder is het nieuwe Smart-abonnement niet met 1000 belminuten te krijgen, wel met 775 of 1200 belminuten.

De tabel behorende bij dit artikel is helaas verouderd en daarom niet meer beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Conclusie

Vorige keer was Vodafone nog de goedkoopste aanbieder. Momenteel is dat T-Mobile, die als bijkomend voordeel heeft dat je geen extra kosten in rekening krijgt gebracht als je meer dan 1 GB per maand gebruikt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 augustus 2011, 20:56
Categorie Providers
Onderwerpen kpn, t-mobile, Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.