iPhone of iClone?

De website Palminfocenter vergelijkt de Apple iPhone met bestaande smartphones. De iPhone is mooier dan toestellen met Windows Mobile, Symbian of PalmOS, maar er zijn ook zwakke punten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone vs Palm TreoDe website Palminfocenter heeft een vergelijking gemaakt tussen de iPhone en de bestaande smartphones. Op het eerste gezicht ziet de iPhone er mooier uit dan de huidige smartphones met Windows Mobile of PalmOS. De gebruikersinterface is erg gelikt, het scherm is groot (320 x 480 pixels) en de specificaties zijn goed (Wi-Fi, Bluetooth, 2 megapixel camera, veel geheugen).

Daar staat tegenover dat de prijs erg hoog is: wanneer je een Treo 680 met 8 GB geheugenkaartje koopt ben je $300 goedkoper uit dan met de iPhone (de iPhone heeft trouwens geen uitbreidingsslot voor geheugenkaartjes). Met de $300 die je bespaart kun je makkelijk een losse digitale camera kopen met heel wat meer megapixels dan de 2.0 megapixel camera die in de iPhone zit.

Internetten kan op de iPhone met Safari, maar het is de vraag of Java en Flash ondersteund worden. Als maker van de iPod heeft Apple er natuurlijk voor gezorgd dat mp3’s makkelijk af te spelen zijn op de iPhone en ook de aanwezigheid van Wi-Fi is een pluspunt. Het gebruiksgemak is goed, maar qua telefoonfunctionaliteit lijkt de iPhone een kopie van de Palm Treo. Wel ontbreken de hardwareknoppen, waardoor je geen onmiddellijke feedback krijgt of je een knop wel goed hebt ingedrukt. Tijdens de keynote-presentatie werd dat pijnlijk duidelijk toen Steve Jobs per ongeluk het verkeerde nummer belde. De threaded SMS-applicatie is ook al aanwezig op de Treo, maar het is de vraag of het intikken van lange berichten op een schermtoetsenbordje (zonder stylus!) wel zo handig werkt. Het zou volgens Palminfocenter zelfs kunnen leiden tot duim- en polsblessures.

De widgets op de iPhone zijn afkomstig van Mac OS X; dat is een pluspunt in vergelijking met de plugins voor het Todayscherm die voor Windows Mobile verkrijgbaar zijn.

Apple’s claim dat ze een revolutionaire smartphone op de markt hebben, vindt de auteur van Palminfocenter wat overdreven. De enige vernieuwingen zijn de webbrowser en de multimedia-integratie.De iPhone is vooral geslaagd als multimedia-apparaat en minder geschikt als telefoon en pda.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 16:17
Categorie Achtergrond
Onderwerpen kloon, originele iPhone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.