Reacties voor: iPhone in de journalistiek: ervaringen van Nederlandse journalisten

Mensen gebruiken de iPhone steeds meer en ook op professioneel vlak wordt de iPhone een steeds grotere speler. Hoe gebruiken Nederlandse journalisten en verslaggevers hun iPhone in hun dagelijkse werkzaamheden? Wij vroegen het aan bekende Nederlandse verslaggevers.
Redactie iCulture.nl -

Reacties: 13 reacties

  1. Leuk artikel om te lezen, mooi hoe de techniek door moderne journalisten omarmd wordt. Chapeau voor het artikel!

  2. @Webjoker: Helemaal mee eens, origineel artikel dat niet puur door actualiteit en/of geruchten is gedicteerd maar iets verder kijkt.

    Mis alleen nog de invalshoek of er ook een keerzijde aanzit. Kan me bv voorstellen dat niet alle professionele camera-m/v er even blij mee zullen zijn dat ze minder vaak nodig zijn… maar misschien biedt het voor hen ook wel nieuwe kansen en mogelijkheden. Iets voor een vervolgartikel?

  3. Wat een leuk en leerzaam artikel! Bedankt.

  4. Zeer leuk artikel over hoe e.e.a. in de praktijk werkt. Dit soort items / artikelen mogen van mij wel meer op de site verschijnen.

  5. Goed artikel! Smartphones zijn de toekomst voor o.a. de journalistiek

  6. Origineel geplaatst door Webjoker
    Leuk artikel om te lezen, mooi hoe de techniek door moderne journalisten omarmd wordt. Chapeau voor het artikel!

    Zeer goede journalistiek van iculture!

    Ik volg al een tijd het MoJo gebeuren maar zie toch dat voornamelijk de BBC toch wat professioneler te werk gaat met o.a. het bundelen van 4G kanalen om zo een grotere bandbreedte en dus een betere vloeiendheid van de beelden te bekomen. Ook het gebuik van een extra lens en een goede case op een statief en het gebruik van goede shotgun microfoons is in dit verhaal geen overbodige luxe…

  7. Weet iemand welk statief er gebruikt wordt op de eerste foto?

  8. @Louis: Zelf vraag ik me af hoe ze dat doet met die dasspeld mic. Draadje. Aan de iphone. Op de zipshot. Een verkeerde beweging en de boel tuimelt over.

    Op zich is een dasspeld natuurlijk wel goed voor de geluidskwaliteit.

  9. @Louis: Het gebruikte statief is de Zipshot! (zijn soort tentstokken, lichtgewicht). Eerst uitproberen voordat je het koopt. Niet superstabiel. Puur voor lichte cams en grab shots.

  10. Worden er ook niet Apple smartphones gebruikt door journalisten? Of is de iPhone hiervoor superieur?

  11. @Martinus: Bedoel je Android? Ja Android telefoons worden ook gebruikt. Vanwege de gebruiksvriendelijkheid en de apps is de iPhone vaak wel favoriet.

  12. Leuk en informatief verhaal. Goed bezig Geertje!

    Er is zoveel mogelijk en er zijn zoveel gadgets gemaakt voor o.a. radio verslaggeving.

    De Luci app bijvoorbeeld gebruikte de KRO (bij Frits Spits) al zeker 10 jaar gelden i.c.m. een Luci ontvanger in het verbindingscentrum bij NPO (Ericsson).

  13. Origineel geplaatst door Frits Tor
    Leuk en informatief verhaal. Goed bezig Geertje!

    Er is zoveel mogelijk en er zijn zoveel gadgets gemaakt voor o.a. radio verslaggeving.

    De Luci app bijvoorbeeld gebruikte de KRO (bij Frits Spits) al zeker 10 jaar gelden i.c.m. een Luci ontvanger in het verbindingscentrum bij NPO (Ericsson).

    De Iphone bestaat nog geen 10 jaar. Had Ericsson dan een app ervoor?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.