Universiteiten concurreren met iPhones en MacBooks

Er lijkt een strijd tussen christelijke universiteiten te zijn uitgebroken. Na Abilene Christian University geeft nu ook Oklahoma Christian University een gratis iPhone aan studenten. Maar in Oklahoma krijg je er ook nog een gratis MacBook bij.

Tweederangs universiteiten mogen we ze niet noemen, maar feit is wel dat Amerikanen liever een titel van Harvard of Stanford halen dan van Oklahoma Christian University of Abilene Christian University, die iets meer moeite moeten doen om studenten te trekken. Laatstgenoemde was al in het nieuws omdat ze eerstejaars studenten een gratis iPhone geven. Oklahoma Christian University gaat nog een stap verder: studenten hebben niet alleen de keuze uit een iPhone of iPod touch, maar krijgen er een Apple MacBook bij. Gelukkig zit er wel een gedachte achter en gaat het niet alleen om het lokken van studenten met gratis kado’s.

In 2004 deelde de universiteit nog Dell PC’s uit aan fulltime studenten en medewerkers. Dit jaar krijgen de ruim 2.100 studenten een MacBook. Volgens John Hermes, CTO van de universiteit, zijn de studenten “beter af met het Mac OS platform”. Eén van de voordelen is dat je er makkelijk meerdere besturingssystemen op kunt installeren, inclusief Windows en Linux. Studenten die al in bezit zijn van een laptop kunnen die inruilen voor een nieuwe MacBook. Het is overigens niet zo dat de belastingbetaler voor het presentje opdraait: Oklahoma Christian University is een privé-universiteit, dus de studenten betalen het uiteindelijk zelf.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 maart 2008, 10:35
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.