iPhone-gebruikers: rijker en beter opgeleid dan Android

Android-gebruikers zijn jonger, minder rijk en lager opgeleid dan iPhone-gebruikers. Ook zijn Android-gebruikers sneller geneigd om voor iPhone te kiezen.

nielsen marktaandeelOnderzoeken naar de populariteit van iPhone versus Android leveren een wisselend beeld op. De ene keer gaat Android aan kop, de andere keer blijkt dat de iPhone voorop loopt. Een nieuw onderzoek van Nielsen laat zien dat 28 procent van de Amerikaanse smartphone-gebruikers een iPhone heeft, terwijl maar 9 procent een Android-toestel gebruikt. Andere verschillen: Android-gebruikers zijn gemiddeld jonger, minder rijk en lager opgeleid dan iPhone-gebruikers, ontdekte Nielsen. Ook zijn Android-gebruikers eerder geneigd om naar iPhone over te stappen, dan andersom.

Apple kreeg er afgelopen kwartaal in de VS 2 procent extra marktaandeel bij, terwijl koploper Research In Motion met de Blackberry juist 2 procent is kwijtgeraakt. Blackberry zit in de VS nu op 35 procent.

Ook Windows Mobile raakte 2 procent kwijt. Nielsen vroeg 11.724 Amerikanen welke smartphone ze gebruiken. De meeste iPhone- en Android-gebruikers zijn mannen, ze zijn erg loyaal aan het OS: 80 procent van de iPhone-bezitters koopt de volgende keer ook een iPhone. Bij Android zegt 70 procent weer een Android-toestel te kopen als ze aan hun volgende smartphone toe zijn.

nielsen-volgend-os

Blackberry- en Windows Mobile-gebruikers zijn minder trouw: respectievelijk 47 en 34 percent zou opnieuw zo’n toestel kopen. iPhone-gebruikers die naar een Android-toestel willen overstappen zijn in de minderheid: maar 7 procent van de iPhone-gebruikers heeft interesse om dit te doen. Andersom is de interesse veel groter: 14% van de Android-gebruikers wil ook best een iPhone kopen.

Omdat Symbian in de VS weinig voorstelt ziet de ranglijst er wat anders uit dan op wereldwijd niveau:

  • Blackberry: 35 procent
  • iPhone: 28 procent
  • Windows Mobile: 19 procent
  • Android: 9 procent
  • Palm: 4 procent
  • Linux: 3 procent (mobiele varianten, geen Android)
  • Symbian: 2 procent

Meer cijfers: Blog Nielsen.com

inkomsten iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juni 2010, 18:17
Categorie iDevices
Onderwerpen android, markt, nielsen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.