iPhone-gebruikers nog steeds zeer tevreden, Blackberry uit de gratie

De iPhone is nog steeds de meest gewilde smartphone en scoort het hoogst in tevredenheid van gebruikers. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van ChangeWave.

smartphone tevredenheidMarktonderzoeksbureau ChangeWave Research heeft onderzoek gedaan naar de tevredenheid van smartphonebezitters. Daaruit blijkt dat de iPhone nog steeds in de lift zit. Ook Android doet het goed. Het onderzoek laat ook zien dat er toenemende interesse in smartphones is: 16,4 procent van de onderzochte personen is van plan om binnen 90 dagen een smartphone te kopen. Eerder kwam dat percentage niet verder dan 14,4 procent. ChangeWave voert elk kwartaal een onderzoek uit. Deze keer deden 4.028 mensen er in de periode van 14 tot 24 juni aan mee.

Dat betekent dus dat het onderzoek nét is afgesloten voordat de iPhone 4 op de markt kwam. ChangeWave gaat hier nog een apart onderzoek naar doen. De personen die binnen 90 dagen een smartphone willen kopen kiezen overwegend voor Apple: 52 procent wil een iPhone (vorig kwartaal: 31 procent). Op de tweede plaats staat HTC met 19 procent (voorheen 12 procent). Bij andere toestelfabrikanten zoals RIM (Blackberry) en Motorola is juist een daling te zien. Blackberry daalde zelfs van 14 naar 9 procent.

smartphone kopen

De hoogste tevredenheid is ook nog steeds bij Apple te vinden: 73 procent van de iPhone-bezitters is “very satisfied”. Ook hier scoort HTC de tweede plaats met 39 procent tevreden gebruikers, gevolgd door Motorola en Palm (beide 34 procent). Over RIM Blackberry is maar 30 procent tevreden.

toekomstige smartphone

Volgens ChangeWave-vicepresident Paul Carton wordt de daling bij Blackberry veroorzaakt door het feit dat veel functies die de Blackberry ooit uniek maakten, nu als vanzelfsprekend worden beschouwd op een smartphone. En terwijl iOS en Android steeds updates krijgen gaan de ontwikkelingen bij Blackberry OS een stuk trager.

Meer info: ChangeWave

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juli 2010, 15:26
Categorie Achtergrond
Onderwerpen changewave, onderzoek, smartphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.