iPhone forum: overzichtelijker indeling, jailbreak- en unlockhandleidingen, forumfilter

Het iPhone Forum is danig op de schop genomen en heeft dankzij de inzet van het hele stafteam een overzichtelijker indeling gekregen. Het nieuwe onderdeel 'Keuzehulp Jailbreak en Unlock' toont je eenvoudig de voor jouw relevante handleidingen en dankzij ons nieuwe forumfilter bepaal je zelf welke informatie je op het forum ziet.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

iPhone Forum - Statistieken

Het forum van iPhoneclub.nl heeft in de achterliggende periode een spectaculaire groei doorgemaakt en is –door jullie input- uitgegroeid tot een forum waar vrijwel alle informatie over onze geliefde gadget te vinden is.

Enkele kengetallen op het moment van schrijven van dit artikel:

  • Aantal discussies: 31.365;
  • Aantal berichten: 289.976;
  • Aantal leden: 47.311, waarvan 37.798 het laatste jaar actief is.
  • Een (recent) fantastisch record aantal gelijktijdige gebruikers: 2.156 (17 juni 2009, 21:1 uur)

De ontwikkelingen op iPhone- en iPod touch gebied staan echter niet stil, dus bovengenoemde aantallen zullen alleen maar toenemen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de recent verschenen Ultrasn0w en de door Apple uitgebrachte iPhone 3GS.

Het moderatieteam van het iPhone forum heeft dan ook de handen vol en is constant bezig om het forum verder te verbeteren, met als speerpunten uiteraard “zoeken en vinden” en een heldere structuur. Gelet het enorme aantal berichten is het nog wel eens moeilijk om direct een goed antwoord te vinden, hetgeen weer veel extra vragen op het forum oproept. Teneinde beter wegwijs te kunnen worden in het forum en sneller te kunnen vinden wat je zoekt, zijn de afgelopen weken een aantal wijzigingen doorgevoerd.

Het subforum Keuzehulp met handleidingen en stappenplannen

iPhoneclub Handleidingen Jailbreak en Unlock iPhone

In dit subforum is op eenvoudige wijze snel zichtbaar welke stappen je dient te volgen teneinde “jouw” iPhone of iPod touch te voorzien van een jailbreak of unlock. Veel vragen kunnen dus worden voorkomen door simpelweg eerst na te gaan welk stappenplan voor jou van toepassing is. Deze handleidingen zijn steeds op dezelfde manier opgebouwd en door het gebruik van een aantal vaste ‘tags’ is snel duidelijk welke handleiding je voor jouw iPhone of iPod touch moet hebben. De handleidingen zijn gemaakt door de stafleden van iPhoneclub.nl en uitvoerig getest. Lees er meer over in het nieuwe forum: Keuzehulp Jailbreak en Unlock.

Nieuw forumfilter

iPhoneclub ForumfilterHet is nu mogelijk om veel nauwkeuriger aan te geven in welke (sub)forums je geinteresseerd bent, via je gebruikersinstellingen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het complete hoofdforum ‘Chat & Off-topic’ onzichtbaar te maken of – als je Belgische gebruiker bent – het forum ‘T-Mobile’ te verbergen. Idem dito voor jailbreak of unlock?

Weggefilterde forums zijn niet meer zichtbaar in de forumlijst en de onderliggende berichten worden niet meer getoond als je zoekt naar nieuwe berichten of berichten die vandaag zijn gewijzgd. De informatie in die forums wordt nog wel getoond bij algemene zoekopdrachten, dus 100% onzichtbaar zijn ze niet. En uiteraard kun je de forums ook nog bereiken als je de directe forumlink weet.

Het forumfilter kun je ten alle tijden aanpassen aan je eigen voorkeur. Voor een aantal forums (bijvoorbeeld het hoofdforum iPhoneclub met de twee onderliggende forums) is ingesteld dat deze nooit onzichtbaar kunnen worden gemaakt.

Je stelt het forumfilter in via Gebruikersinstellingen > Opties wijzigen. Pas dan ook gelijk je profiel even aan met de meest recente informatie.

Herstructurering

Een aantal niet meer relevante forums zijn uitgefaseerd naar zogenaamde archiefforums, wat ook de zoekfunctie weer ten goede komt. Daarnaast zijn een aantal forums duidelijker hernoemd en werken we steeds meer met zogenaamde prefixes, die als extra filter in de discussieweergave kan worden gebruikt. Meer details over de specifieke wijzigingen lees je in de bijbehorende forumaankondiging.

De nabije toekomst

In de komende weken zal het gehele team nog keihard werken aan de verdere verbetering van het forum door de juiste prefixes in te stellen, discussies naar de juiste plek te verplaatsen en oude discussies op te schonen. Kom je iets vreemds tegen, maak dan gebruik van de mogelijkheid om het topic te rapporteren door in een bericht op het waarschuwingsicoon te klikken.

Zonder dat we nu een directe datum toezeggen, maar afgelopen week hebben we ook ons vaste designbureau Onstuimig officieel opdracht gegeven om een geheel nieuw forumdesign voor ons te ontwerpen. We hopen dit dus binnenkort aan jullie te kunnen presenteren, maar nogmaals: het is klaar als het live is!

Wij hopen hiermee een mooiere en betere indeling te hebben gemaakt en wensen iedereen nog veel plezier op dit forum.

Voor discussie over dit onderwerp kun je terecht in deze forumthread: iPhoneclub Forumindeling 2.0 (forumregistratie verplicht)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juni 2009, 5:19
Categorie Round-up

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.