iPhone Dev Team: grote vordering richting 3G software unlock

Het iPhone Dev Team meldt dat er een grote stap is gezet richting een eventuele iPhone 3G Unlock. Ze hebben nu de mogelijkheid om willekeurige achtergrondtaken te starten; een stap die nodig is om de carrier lock op de baseband te kunnen omzeilen.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

iPhone Dev Team - One More ThingHet iPhone Dev Team heeft vanmorgen laten weten dat ze grote vorderingen maken naar een eventuele iPhone 3G software unlock. Volgens de blogposting is het ze nu gelukt om een achtergrondtaak op te starten en is zoals gezegd ‘het kwartje nu gevallen’. Het team schrijft dat ze nu weten welke stappen nodig zijn om de unlock toe te passen en dat ze zich feitelijk nu alleen nog maar op de implementatie hoeven te richten. Goed nieuws dus voor diegenen die nu nog moeten rommelen met een hardwareoplossing, zoals een van de vele proxy sim-oplossingen.

Het Dev Team noemt verder geen datum waarop de unlock beschikbaar zal zijn, maar waarschuwt iedereen wel nogmaals om niet klakkeloos de aanstaande firmware 2.2 te installeren, die volgens de geruchtenmolen eind deze week verwacht zou mogen worden.

De ontdekte mogelijkheid om achtergrondprocessen te starten betekent dat ze een mogelijkheid hebben om de basebandcode te omzeilen voordat de carrier-lock actief is. Het Dev Team geeft verder een opsomming van de doelen die momenteel al gehaald zijn die bepalend zijn voor de iPhone 3G software unlock:

  1. Uitvoeren van niet-gesigneerde code op een 3G baseband;
  2. Terugzetten van een 01.45 baseband naar eerdere versies;
  3. Het aanpassen/patchen van statische tekst (te zien in de eerdere AT&V demo)
  4. Injectie van AT-routines
  5. Injectie van achtergrondtaken

Meer info: iPhone Dev Team – The silicon chip inside her head…

Tipgevers: Truckdiver, Manuel en Destiny.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 0:57
Categorie Jailbreak
Onderwerpen baseband, iphone dev team

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.