C64 Emulator en Obama’s Hope toch in de App Store?

Apple heeft twee afgewezen applicaties toch een tweede kans gegeven. Eén ervan is een wallpaper-applicatie met de afbeelding van Obama, de andere is een Commodore 64 Emulator die eerder niet was toegestaan.

iphone-c64We schrijven regelmatig over absurde beslissingen die het App Store-team heeft genomen, maar soms valt er toch wel met ze te praten en blijken afwijzingen niet definitief. Een van die gevallen heeft te maken met de C64 Emulator, die werd afgewezen, ook al had ontwikkelaar Manomio alle licenties geregeld. Er lijkt nu weer schot in de zaak te zitten: Manomio twitterde dat hij benaderd was door een senior director bij Apple. Er komt groot nieuws aan, maar wat dat precies is wil de ontwikkelaar nog niet zeggen. De C64 Emulator heeft de originele graphics van de Commodore 64 en is te bedienen met een virtuele C64-joystick en -knop. Er zitten vijf gratis games in: Dragons Den, Le Mans, Jupiter Lander, Arctic Shipwreck en Jack Attack. Het lijkt erop dat de C64 Emulator nu wel goedgekeurd gaat worden.

obama hopeEen heel ander geval is de Start Mobile Wallpaper Gallery. Die werd afgewezen omdat Shepard Fairey’s bekende HOPE-afbeelding erin zat. Vanwege het portret van Barack Obama vond Apple dat de applicatie publieke figuren belachelijk maakt. Nadat de ontwikkelaar opheldering vroeg bleek Apple toch wel bereid om er nog eens over na te denken:

After further investigation, we have decided that Start Mobile Wallpaper Gallery is in compliance with our SDK agreement & PLA. We would like to ask that you resubmit Start Mobile Wallpaper Gallery at your earliest convenience if you would still like this application considered for the App Store. Please let me know once your binary has been uploaded and I will ensure an expedited review.

Start Mobile is van plan de applicatie opnieuw in te dienen. Volgens TechCrunch heeft Apple tegenwoordig een PR-team, dat zich bezighoudt met afwijzingen. Dat Phil Schiller zich inmiddels ook al een paar keer met ontwikkelaars en beheerders van websites heeft bemoeid, doet vermoeden dat er toch iets aan het veranderen is bij Apple.

Via: Engadget

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 augustus 2009, 23:58
Categorie Apps
Onderwerpen c64, emulator, obama

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.