‘iPhone 4S kan wereldrecord ‘snelst verkopende apparaat’ breken’

De iPhone 4S zou het wereldrecord 'snelst verkopende elektronisch consumentenapparaat' breken. Deze staat op het moment op de naam van de Microsoft Kinect, die acht miljoen keer verkocht werd in zijn eerste zestig dagen.

Guiness Book of World Records 2012Vorig jaar debuteerde Microsoft’s Kinect als het ‘snelst verkopende elektronische consumentenapparaat ooit’ in het Guiness Book of Records. Een titel die mogelijk door de iPhone 4S afgepakt zal worden, zo beweert de Apple-site TUAW. Met 37 miljoen verkochte iPhones in het vierde kwartaal van 2011, zou Apple de 8 miljoen Kinects die in zestig dagen zijn verkocht, voorbij zijn geschoten.

Omdat er geen precieze cijfers zijn over de verkoop van de iPhone 4S in de eerste zestig dagen, is het lastig om de iPhone 4S en Kinect tegenover elkaar te zeten. We weten wel dat er in het laatste kwartaal van 2011 37 miljoen iPhones verkocht zijn, waarvan 89 procent een iPhone 4S was. In het eerste weekend werd de iPhone 4S vier miljoen keer verkocht.

Gezien het grote aantal verkochte iPhones, is de kans groot dat Apple de 8 miljoen iPhone 4S-exemplaren binnen eerste zestig dagen voorbij is gestreefd – en dat de iPhone 4S een plek in het Guiness Book of Records zal veroveren. Helemaal zeker zijn we echter nog niet: zo bestaat er een kans dat mobiele apparaten niet onder deze categorie vallen. Daarnaast vallen de kerstdagen net buiten de zestig dagen-periode, terwijl er rond die tijd waarschijnlijk overwegend veel iPhones werden gekocht.

Het zal waarschijnlijk nog wel even duren totdat een nieuwe Guiness Book of World Records een mogelijke mijlpaal van Apple zal registreren: de huidige editie verscheen nog maar in september 2011.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2012, 18:22
Categorie iDevices
Onderwerpen iPhone 4s, oorlog

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.