iPhone 4 bij T-Mobile: overstappen en abonnement verlengen met Early Renewal-regeling

Je wilt de iPhone 4 maar zit nog vast aan een abonnement. Hoe kun je dan toch overstappen naar een nieuw abonnement met iPhone 4? De Early Renewal-regeling biedt wellicht uitkomst.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

t-mobile-iphoneGisteren besteedden we al even aandacht aan de Early Renewal-regeling van T-Mobile. Uit binnenkomende vragen en tips blijkt dat er toch veel onduidelijkheid is over het verlengen van je abonnement. Vandaar dat we er in een apart artikel opnieuw aandacht aan besteden, speciaal gericht op beginners. We zullen twee situaties bespreken: je hebt een abonnement dat binnenkort afloopt, of je hebt een abonnement dat nog langere tijd doorloopt. Welke mogelijkheden zijn er om in bezit te komen van een iPhone 4?

Mensen die het artikel over de iPhone 4 voor €1 hebben gelezen zijn al op de hoogte en kunnen de informatie hieronder overslaan. Ook mensen die de voorwaarden van T-Mobile al hebben bestudeerd of op een andere manier zelf al informatie hebben ingewonnen, kunnen dit artikel overslaan.

De informatie in dit artikel is bedoeld voor mensen die de draad kwijt zijn geraakt. Daarom beginnen we maar meteen met een open deur: als je je abonnement wil verlengen of van één of andere regeling gebruik wilt maken, maakt het niet hoe je je T-Mobile-abonnement hebt afgesloten: online bij T-Mobile zelf, in een T-Mobile Store of bij een of andere telefoonhandelaar. In alle gevallen heb je een T-Mobile-abonnement en zijn de voorwaarden hetzelfde.

Abonnement loopt bijna af

abonnement iphoneDit is de eenvoudigste situatie. Je hebt een abonnement bij T-Mobile of een andere operator, dat in juli afloopt. De einddatum van je abonnement kun je controleren op My T-Mobile (of vergelijkbare pagina bij jouw huidige operator). Heb je de iPhone 3G meteen gekocht toen deze in juli 2008 op de Nederlandse markt komt, dan zal je tweejarige contract rond 11 juli aflopen (of een paar dagen later, zie afbeelding hiernaast).

Reeds 4 maanden voor het einde van je contractperiode kun je bij T-Mobile je abonnement vernieuwen. Dat kun je online doen, maar dan krijg je niet automatisch een iPhone 4 toegestuurd. Je zult daarvoor zelf actie moeten ondernemen (dat klinkt logisch, maar uit reacties van lezers blijkt dat dit niet voor iedereen gesneden koek is). Zodra de iPhone 4 in Nederland verkrijgbaar is ga je naar de winkel en sluit je opnieuw een 1- of 2-jarig abonnement. Heb je momenteel een aflopend abonnement bij een andere operator, dan zeg je het contract daar op en vraag je bij het afsluiten van je nieuwe T-Mobile-abonnement eventueel nummerbehoud aan. Er kan wat overlap zijn tussen je oude en nieuwe abonnement, maar als je je oude contract al volledig hebt uitgediend is nu het moment om in actie te komen en te onderzoeken hoe je je abonnement moet opzeggen.

Nog wat aanvullende achtergrondinformatie over overstappen: de contractperiode voor een gsm-abonnement is 1 of 2 jaar. Na deze periode loopt je abonnement maandelijks stilzwijgend door. Wil je overstappen naar een andere operator, dan kun je dat op elk moment doen, maar hou wel rekening met een opzegtermijn die kan oplopen tot 3 maanden van één maand (de opzegtermijn van telecomcontracten is vorig jaar verkort van 3 maanden naar 1 maand). Wil je je abonnement opzeggen en overstappen naar een nieuwe operator, dan is het niet nodig om je contract op te zetten bij een andere provider. Je nieuwe provider regelt de opzegging al op het moment dat je nummerbehoud aanvraagt. Wil je toch opzeggen, dan moet je een brief sturen met daarin de volgende informatie:

  • Naam, adres en woonplaats
  • Mobiele nummer
  • Datum waarop je wilt overstappen
  • Kopie van geldig legitimatiebewijs
  • Handtekening

Of gebruik de online opzegbriefgenerator.

Abonnement loopt nog lang door

Laten we beginnen bij de onfortuinlijke mensen die afgelopen april in de verkooptruc van T-Mobile zijn getrapt en hun iPhone-abonnement hebben verlengd. T-Mobile beweerde destijds dat er dit jaar geen nieuwe iPhone op de Nederlandse markt zou komen. Klanten kregen de belofte: “Als er deze zomer toch een iPhone 4G uitkomt, mag u direct uw contract ontbinden” Het venijn zit ‘m misschien in de woordkeuze: er kwam geen iPhone 4G, wel een iPhone 4. Deze mensen zitten nog voor bijna twee jaar aan een iPhone-abonnement vast. Wat te doen, als je toch een iPhone 4 wilt?

  • Heb je de belofte om je contract te mogen ontbinden zwart op wit staan? Gefeliciteerd, T-Mobile houdt zich ongetwijfeld graag aan gemaakte afspraken.
  • Heb je de belofte niet gekregen of kun je het niet aantonen, dan ben je aangewezen op de Early Renewal-regeling (zie hieronder).

Loopt je abonnement nog door tot bijvoorbeeld december 2010, dan zijn er een aantal mogelijkheden:

  • Je koopt in juli een iPhone met nieuw abonnement en accepteert dat je een paar maanden dubbele abonnementskosten hebt (vergeet niet om je oude abonnement tijdig op te zeggen!). Als je oude abonnement bij T-Mobile liep kan het slimmer zijn om van de Early Renewal-regeling gebruik te maken.
  • Je koopt in juli een losse simlockvrije iPhone en kijkt in december wel wat je met je oude abonnement doet (de iPhone kost je dan wel een paar honderd euro).
  • Je maakt gebruik van de Early Renewal-regeling van T-Mobile.

Tip: bij T-Mobile is het mogelijk om een nieuw abonnement 3 maanden later te laten starten. Je krijgt dan wel gelijk je nieuwe toestel mee. Dit scheelt 3 maanden dubbel betalen.

Tip: bij T-Mobile is het mogelijk om later nog nummerbehoud aan te vragen. Dus je kan eerder dan 4 maanden een nieuw contract afsluiten en later nummerbehoud aanvragen van het vorige contract. Voordeel: je oude abonnement van T-Mobile wordt hiermee opgezegd.

Early Renewal-regeling

De Early Renewal-regeling houdt in dat je al vóór het aflopen van je lopende abonnement kunt overstappen naar een nieuwe telefoon. Je moet dan wel eerst je oude contract uitdienen. De voorwaarden die hiervoor gelden kunnen afhankelijk zijn van je persoonlijke situatie, dus het is slim om daarvoor even met de klantenservice van T-Mobile te bellen. Om gebruik te maken van de Early Renewal-regeling moet je eenmalig €69,95 contractkosten betalen. Dat kan goedkoper uitvallen dan een paar maanden rondlopen met een dubbel abonnement, maar zoals gezegd: of het gunstig is hangt van je persoonlijke situatie af.

Alle informatie is te vinden op de website van T-Mobile:

Is er een mogelijkheid om mijn contract vervroegd te vernieuwen met een nieuw toestel?

Ja, wij bieden deze mogelijkheid met de dienst Early Renewal. Met Early Renewal mag je je contract vervroegd vernieuwen, ongeacht de reden. Voor deze mogelijkheid betaal je eenmalig € 69,95 contractkosten. Verder kom je in aanmerking voor hetzelfde aanbod als bij een reguliere contractvernieuwing.

Als je kiest voor Early Renewal, kies je voor een contractvernieuwing. De nieuwe contractperiode van 12 of 24 maanden start na afloop van je huidige contractperiode. Je stapt bij de start van de nieuwe contractperiode automatisch over op een huidig T-Mobile tariefplan, waaraan mogelijk andere voorwaarden zijn verbonden dan aan het tariefplan waarvan je nu gebruikmaakt.

Let op! Wanneer je gebruik hebt gemaakt van Early Renewal, kan dat binnen de vastgelegde contractperiode niet nogmaals. Als je toestel binnen deze periode dus gestolen wordt, kwijtraakt of kapot gaat (buiten garantievoorwaarden), kun je weer vernieuwen vanaf 4 maanden voor het eind van de contractperiode. Het contract dien je dan nog wel uit te dienen.

Voor Early Renewal kun je contact opnemen met T-Mobile Klantenservice of je loopt binnen bij een T-Mobile Shop.

Stuur je de helpdesk van T-Mobile een vraag over het vervroegd vernieuwen van je iPhone-abonnement, dan krijg je het volgende standaardmailtje terug:

Wij bedanken u voor uw e-mailbericht en geven hierop graag de volgende reactie. U geeft aan dat u graag wilt weten of het mogelijk is om uw contract voortijdig te vernieuwen vanwege de iPhone 4. Graag geven wij u hierover meer informatie.

Via de nieuwe dienst ‘Early Renewal’ is het voortijdig vernieuwen inderdaad mogelijk. Early Renewal houdt in dat u, ook als u nog niet in aanmerking komt voor een reguliere contractvernieuwing, toch uw contract mag vernieuwen, ongeacht de reden. Voor deze mogelijkheid betaalt u éénmalig 69,95 euro contractkosten. Buiten deze kosten, komt u in aanmerking voor hetzelfde aanbod als bij een reguliere contractvernieuwing. Als u kiest voor Early Renewal, kiest u voor een contractvernieuwing. De nieuwe contractperiode van 12 of 24 maanden start dan na afloop van uw huidige contractperiode, dus op 19 augustus 2010. Daarbij stapt u automatisch over op een huidig T-Mobile tariefplan. Hieraan zijn mogelijk andere voorwaarden verbonden dan aan het tariefplan waarvan u nu gebruikmaakt. Voor meer informatie over de huidige tariefplannen en voorwaarden kunt u terecht op onze website. Wanneer u eenmaal gebruik heeft gemaakt van deze dienst, kunt u binnen de vastgelegde contractperiode niet nogmaals gebruikmaken van het Early Renewal-aanbod. Mocht uw toestel binnen deze periode dus onverhoopt gestolen worden, kwijtraken of kapot gaan (buiten garantievoorwaarden), dan kunnen wij niets voor u betekenen. Het contract dient u dan nog wel uit te dienen. Als u gebruik wilt maken van Early Renewal, kunt u binnenlopen bij één van de T-Mobile Shops (http://www.t-mobile.nl/winkel). Het voordeel voor u is dan dat u het gewenste toestel kunt bekijken en, indien op voorraad, meteen mee naar huis kunt nemen. Ook kunt u uiteraard bellen met T-Mobile Klantenservice op telefoonnummer 06 – 2400 1200. Houdt u er wel rekening mee dat het pas mogelijk is om gebruik te maken van Early Renewal, wanneer uw nieuwe contract is ingegaan. Uw nieuwe contract gaat in op 20 augustus 2010. Helaas is er op dit moment nog niets bekend over de introductiedatum en prijzen van de iPhone 4. Wij willen u adviseren om onze speciale iPhone website in de gaten te houden via de volgende link: http://www.t-mobile.nl/iphone/4/index.html?WT.ac=sc_hp_bruno_iphonebinnenkort. We vertrouwen erop u hiermee naar uiterste tevredenheid te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet, T-Mobile Klantenservice BV

Let op: de genoemde data van 19 en 20 augustus in bovenstaand mailtje gelden voor tipgever Sebas (die dit mailtje naar ons doorstuurde) en dus niet automatisch voor alle andere klanten.

Informeer jezelf!

We beseffen dat deze informatie niet op elke persoonlijke situatie is toegesneden. Ook kan de informatie die je van de klantenservice krijgt niet altijd overeenkomen met wat er op de website van T-Mobile staat. Staar je daarom niet blind op dit artikel, maar neem ook even de moeite om je eigen contract, afloopdatum en voorwaarden bij jouw huidige operator na te kijken. Ga zelf op zoek naar informatie! Vraag T-Mobile wanneer je contract precies afloopt en vanaf welke datum je gebruik mag maken van de Early Renewal-regeling.

Eén onduidelijkheid in het verhaal van Early Renewal is bijvoorbeeld, dat T-Mobile aangeeft dat je eerst je oude contract moet uitdienen. Maar bij tipgever Sebas (die eind april 2010 zijn iPhone-abonnement verlengde met twee jaar) loopt het contract al op 19 augustus 2010 af. Wellicht is er daarbij gekeken naar zijn voorgaande contract.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juni 2010, 20:40
Categorie Providers
Onderwerp t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.