iPad maakt debuut in Amsterdamse Concertgebouw

Het studentenorkest J.Pzn Sweelinck gaat op woensdag en donderdag een benefietconcert spelen, waarbij de iPad wordt ingezet om beeld en muziek op elkaar af te stemmen.

lucas woerkumKomende donderdag kun je een benefietconcert van het Sweelinck-studentenorkest bijwonen. Bijzonder is dat daarbij de iPad zal worden gebruikt om muziek en film op elkaar af te stemmen. Het concert wordt gegeven om geld in te zamelen voor leukemie. Tijdens het concert zal de film Sophia van Lucas van Woerkum (zie foto) worden vertoond, waarbij live synchronisatie met de muziek plaatsvindt. Orkest en dirigent bepalen wat er gebeurt, terwijl regisseur Lucas van Woerkum de beelden erop afstemt.

Van Woerkum:

Tijdens het concert zit ik tussen het orkest, waarvoor de iPad zeer geschikt is. Maar vooral omdat alleen de iPad het mogelijk maakt twee bewegingen tegelijk te registeren. Zo kan ik de snelheid en overgang van de scènes tijdens het concert live monteren.

Kun je donderdag niet in het Concertgebouw zijn, dan is er een dag eerder ook de mogelijkheid om het concert in de Geertekerk in Utrecht bij te wonen. Alle details zijn te vinden op de website liefs.org. Kaartjes kosten tussen €13,50 tot €50.

Benefietconcert UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck:

  • wo 16 juni 2010 De Geertekerk Utrecht
  • do 17 juni 2010 Het Concertgebouw Amsterdam

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juni 2010, 20:38
Categorieën Apps, Round-up

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.