iPhone 3G-winkelvoorraad: wat is de waarheid?

Het is lastig inschatten hoeveel voorraad iPhone 3G er op 11 juli beschikbaar is. Enerzijds wordt gesproken over tekorten, anderzijds schijnt Apple goed voorbereid te zijn. In Hong Kong weten ze de voorraad al en lossen ze het pragmatisch op: met een loting.

iPhone 3GEen van de lastigste inschattingen die je op dit moment kunt maken is hoeveel 3G iPhones er nu straks op voorraad zijn in de winkel. Bij sommige winkels is de intekenlijst zo lang, dat het geen zin heeft om op 11 juli überhaupt naar de winkel te gaan. Een Britse insider die bij een van de officiële iPhone-retailers werkt (we gokken maar op Carphone Warehouse of de O2 Store) heeft verteld dat er “zeer beperkte voorraad” van de iPhone 3G zal worden aangeleverd. Vooral het model van 16GB zal moeilijk te krijgen zijn, met als gevolg dat Britse klanten niet meer dan één iPhone 3G mogen kopen. Bovendien is de witte iPhone misschien niet meteen leverbaar.

Deze insider vertelde de website Electric Pig ook, dat van de iPhones die sinds de prijsdaling in de UK zijn verkocht maar 15% op het netwerk van O2 is aangemeld. De Britten zouden daar nu voor gestraft worden.

The iPhone Blog schrijft dat iPhone-liefhebbers in Hong Kong ook met weinig voorraad rekening moeten houden. Een lezer meldt dat belangstellenden zich op de website van operator 3 kunnen aanmelden en maar moeten hopen dat ze uit de willekeurige selectie worden gekozen. Operator 3 krijgt namelijk niet meer dan 500 toestellen en gaat ze onder de aanmeldingen verloten. De loting vindt plaats op 8 juli waarna de klanten op 11 juli hun toestel kunnen afhalen.

Andere bronnen melden juist weer, dat Apple goed is voorbereid op de lancering van de iPhone 3G op 11 juli. Er zijn genoeg toestellen om de gigantische vraag aan te kunnen, zegt analist Ben Reizes van Lehman Brothers. “iPhone build plans for June may be better than some had thought, which could mean that iPhone demand is met on July 11 with fewer shortages.” De iPod touch is echter een ander verhaal: door Apple’s Back to School-promotie is de iPod touch lastiger te krijgen. Niet dat het meteen dramatisch is, want kopers moeten 1 tot 2 werkdagen langer wachten dan normaal. In Nederland waarschuwt T-Mobile in de FAQ dat de voorraden op 11 juli wel eens tekort kunnen schieten. Het wordt dus zoeken en wellicht zelfs als een dolle rondrennen naar verschillende winkels op 11 juli, op zoek naar die ene winkel die nog wel een iPhone heeft liggen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juli 2008, 17:30
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.