iPhone 3G: upgrade bij T-Mobile Duitsland voor €10 extra per maand

T-Mobile biedt in Duitsland klanten die al een iPhone 3G hebben de mogelijkheid om voor €10 extra per maand te upgraden naar het nieuwe model. Ze kunnen op die manier hun oude contract uitzitten met een nieuw toestel.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone T-MobileStel dat je een iPhone 3G met tweejarig contract bij T-Mobile hebt gekocht, in de hoop dat je tussentijds mag upgraden naar een nieuwer toestel. Hoe zit dat dan precies? Hoewel we de situatie in Nederland waarschijnlijk pas over een jaar weten, wanneer de iPhone 3G wordt vervangen door de derde generatie iPhone, is het probleem in Duitsland al wel actueel. iPhone-ticker schrijft, dat je in Duitsland voor €10 extra naar de nieuwe iPhone zou kunnen overstappen. Heb je een abonnement dat nog 9 maanden loopt, dan ben je voor de rest van de abonnementsduur dus €90 kwijt, waarbij je de iPhone 3G voor de gesubsidieerde prijs krijgt.

Nogmaals: het is natuurlijk niet zeker dat het in Nederland ook zou zal gaan (en het voorbeeld spreekt ook nog over een zakelijke klant), maar het geeft wel een indicatie hoe het zou kunnen gaan.

T-Mobile schijnt er in Duitsland trouwens een handje van te hebben ongemerkt aanpassingen te doen, waar je als klant pas achter komt als je de kleine lettertjes nader bestudeert. De eerder aangekondigde tarieven voor de iPhone 3G in Duitsland zijn nu op een aantal punten aangepast. Zo konden iPhone-klanten tot nu toe na 6 maanden overstappen naar een goedkoper abonnement. Die periode is nu verlengd naar 12 maanden.

Niet op alle punten gaan de Duitsers erop achteruit, want de limiet van het Complete M-abonnement is verhoogd van 200 naar 300 MB. Voorbij die grens wordt de snelheid van je internetverbinding geknepen naar 64 kbps downstream en 16 kbps upstream. Ook blijft in Duitsland de oude generatie iPhone voorlopig nog in de winkel liggen, zolang er nog voorraad is. Alle oude aanbiedingen worden verlengd tot 30 september.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:46
Categorie Providers
Onderwerpen 3G, duitsland, t-mobile, upgrade, voorwaarden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.