QuickPwn stopt ermee? Toch niet helemaal

Gebruikers van QuickPwn kregen een e-mail met verontrustende mededeling. QuickPWN stopt ermee! Het blijkt echter afkomstig van QuickPwn.com, het concurrerende team dat een unlocktool met exact dezelfde naam uitbrengt. De verwarring is compleet.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

quickpwnGebruikers van QuickPWN vonden vanochtend onderstaand e-mailtje in hun mailbox: “Jailbreakers: I know a lot of you here are waiting on a QuickPwn 3.0 download for the iPhone OS 3.0 firmware, but unfortunately Dev Team has decided to retire the QuickPwn program.”

Eerst denk je dat QuickPWN ermee stopt, tot je je realiseert dat het iPhone Dev Team nooit mailtjes rondstuurt om gebruikers ergens op te attenderen. Het mailtje is dan ook afkomstig van QuickPwn.com, een groep ontwikkelaars die geen deel uitmaken van het iPhone Dev Team, maar alleen meeliften op de naamsbekendheid. Hun jailbreaktool heet ook QuickPwn, maar met kleine letters.

Je moet de tekst uit het e-mailtje tweemaal lezen om te begrijpen wat ze nu eigenlijk bedoelen. Kort gezegd komt het erop neer dat het iPhone Dev Team (de echte) heeft besloten om QuickPWN (met hoofdletters) te vervangen door een tool met een nieuwe naam, redsn0w. Eigenlijk was dat ook wel zo verstandig, want er waren inmiddels een stuk of drie tools die QuickPWN werden genoemd, allemaal van verschillende ontwikkelaars.

QuickPWN van het iPhone Dev Team bestaat dus niet meer, maar de beheerders van QuickPwn.com gaan wel verder en werken ondertussen ook aan QuickPwn 3.0, geschikt voor iPhone OS 3.0. Het plan is om dat aanstaande vrijdag uit te brengen, liefst eerder. Heb je iTunes 8.2, dan werkt de huidige QuickPwn niet meer. Vrijwilligers die zin hebben om mee te werken kunnen zich melden bij het ‘andere team’.

Het bericht is ook te lezen op www.quickpwn.com.

Tipgever Giel schrijft: “Maak ik hier uit op dat er wel nog een QuickPWN versie 3 uit komt, maar dat het project daarna opgeschort wordt? Zou erg jammer zijn…” Maar wie goed leest, ziet dat er toch iets anders staat. Dat krijg je ervan, als iedereen dezelfde naam kiest.

NB: graag in de reacties geen offtopic vragen over ultrasn0w stellen, daar is het forum voor.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 0:56
Categorie Jailbreak
Onderwerpen jailbreak, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.