iPhone 3G unlock gewijzigd, nu alleen voor baseband 02.28.00

De iPhone 3G unlock Yellowsn0w heeft de afgelopen twee dagen grote veranderingen ondergaan. De unlock komt vanochtend beschikbaar en is alleen geschikt voor firmware 2.2 met baseband 02.28.00, waar het eerder juist niet geschikt voor was.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

3g unlock firmware 2.2Als je gisteren bent gaan feestvieren in de hoop dat vanochtend wel de iPhone 3G unlock zal klaarstaan, dan zul je gemerkt hebben dat het even langer heeft geduurd dan voorzien. Dat heeft ermee te maken dat er de afgelopen twee dagen grote veranderingen zijn doorgevoerd. Als gevolg daarvan werkt de iPhone 3G unlock alleen op firmware 2.2 met baseband 02.28.00. Dat betekent dat de situatie volledig is omgedraaid: tot nu toe ging het Dev Team er vanuit dat ze alle firmwareversies behalve 2.2 geschikt konden maken voor de unlock. Ze ontraadden mensen om de baseband te upgraden.

Die voorzorgsmaatregelen blijken achteraf niet nodig geweest. De unlock is op dit moment nog NIET beschikbaar, we wachten op instructies van het Dev Team. Zij zullen de repo’s bekendmaken voor Cydia en Installer.

De iPhone 3G unlock Yellowsn0w is nu beschikbaar via Cydia en Installer. Alle informatie kun je vinden in dit nieuwsbericht: iPhone 3G unlock Yellowsn0w nu beschikbaar in Cydia en Installer.

Gisteravond gaf het Dev Team al een hint, waaruit je zou kunnen afleiden dat firmware 2.2 met baseband 02.28.00 geschikt was voor de unlock. Dat liet ons enthousiast uitroepen: nu geschikt voor ELKE baseband! Maar de plannen zijn gewijzigd. Een nieuwe update op de blog van het Dev Team meldt nu, dat er de afgelopen dagen een doorbraak is gevonden. Ze hadden niet verwacht een lek in de meest recente baseband te vinden, maar dat is nu wel gelukt.

We hadden verwacht dat iPhone Dev Team ook wel voor de oudere firmware-versies de unlock zou uitbrengen, maar dat doen ze niet: alleen firmware 2.2 is geschikt.

Zodra het Dev Team-lid dat verantwoordelijk is voor de repo wakker is en een fout met bestandspermissies heeft opgelost kunnen we van start gaan met de unlock.

De unlock verloopt als volgt:
1. Sluit de iPhone 3G aan op iTunes, maak eerst een backup.
2. Update de iPhone 3G naar firmware 2.2 op de standaardwijze via iTunes.
3. Gebruik QuickPwn om een jailbreak uit te voeren.
4. Open Cydia of Installer, voeg de source toe die het Dev Team nog gaat bekendmaken (hier lees je hoe je een source toevoegt).
5. Installeer Yellowsn0w (hier lees je hoe dat moet) en start de applicatie.

De unlock zal via Cydia en Installer beschikbaar worden gesteld. Dat houdt in dat je voorafgaand aan de unlock een jailbreak moet uitvoeren. Zodra de unlock via Cydia of Installer beschikbaar is, moeten gebruikers met SIM’s waarop applicaties en andere menu’s staan een extra stap uitvoeren. Na het herstarten van de telefoon moeten ze hun SIM eruithalen en weer erin steken. Hoewel het een kleine extra handeling is probeert het Dev Team toch een oplossing te vinden. Als je binnen 10 seconden na het sliden van het unlockscherm niets ziet gebeuren heb je blijkbaar zo’n SIM en moet je de extra stap uitvoeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 0:55
Categorie Jailbreak
Onderwerpen jailbreak, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.