iPhone 3G unlock yellowsn0w nu beschikbaar via Cydia en Installer

De unlock van de iPhone 3G is vanaf nu beschikbaar. De iPhone 3G unlock werkt alleen als je basebandversie 02.28.00 hebt en vooraf een jailbreak hebt uitgevoerd.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 3G unlock - Yellowsn0w

Het iPhone Dev Team heeft vanmiddag de unlockmethode voor de iPhone 3G uitgebracht. De afgelopen twee dagen zijn er grote veranderingen geweest, waardoor de situatie enigszins is gewijzigd. Om de unlock te kunnen uitvoeren heb je een iPhone 3G met firmware 2.2 en baseband 02.28.00 nodig. Heb je nog niet de update naar firmware 2.2 gedaan, dan kun je dat nu eerst doen. De unlock wordt uitgevoerd via Cydia/Installer en dat betekent dat je eerst een jailbreak moet uitvoeren. Heb je firmware 2.2 (dus geen custom firmware) en een jailbreak, dan is de unlock een kwestie van een applicatie installeren en klaar. De eerste testers melden nog wel problemen, dus ben je niet zo ervaren dan kun je beter nog even wachten.


De repo’s zijn als volgt:

 • Cydia: http://apt9.yellowsn0w.com/
 • Installer: http://i.yellowsn0w.com/

Lees ook de post op de blog van het iPhone Dev Team.

Eerder hebben we uitgelegd hoe de unlock technisch gezien in elkaar steekt en daaruit is hopelijk ook duidelijk geworden waarom de modemfirmware (= baseband) op de iPhone zo belangrijk is.

Wanneer moet je deze iPhone 3G unlock niet gebruiken?

Heb je een iPhone 3G uit België, Italië, Zwitserland of een ander land waar ze simlockvrije modellen verkopen, dan heb je deze softwarematige 3G Unlock (Yellowsn0w) niet nodig. Ook is Yellowsn0w niet van toepassing op de 1e generatie iPhone (Original iPhone). Hiervoor kun je de al reeds bestaande Pwnage Tool, WinPwn of een van de custom firmwares gebruiken. Dit artikel is dus niet van toepassing als je een reeds simlockvrije iPhone hebt of een iPhone van de eerste generatie.

Wanneer moet je deze iPhone 3G unlock wel gebruiken?

De unlock is alleen interessant als je nu een gesimlockte iPhone 3G hebt, dus bijvoorbeeld een iPhone van T-Mobile. Waarom zou je willen unlocken als je een iPhone met T-Mobile hebt? Een reden zou kunnen zijn dat je in het buitenland een prepaid-sim wilt kunnen gebruiken. Een andere reden zou kunnen zijn dat je toch liever overstapt naar een andere provider, maar hou daarbij rekening dat je T-Mobile-contract gewoon blijft doorlopen.

Welke baseband heb ik?

Heb je steeds via iTunes een update uitgevoerd en daarbij geen custom firmware gebruikt, dan zit je nu op firmware 2.2 met baseband 02.28.00 (3G).

unlockHeb je een custom firmware geïnstalleerd of weet je niet precies op welke firmware je iPhone 3G draait, dan ga je hiervoor naar: Instellingen > Algemeen > Info. Blader naar beneden om de firmwareversie (in het voorbeeld 2.2) en de modemfirmware (= baseband, bijvoorbeeld 02.28.00) te achterhalen.

Nogmaals voor alle duidelijkheid: de unlock is alleen bedoeld voor de iPhone 3G (met zwarte of witte achterklep) en dus niet voor de eerste generatie iPhone (met aluminium achterklep). Bij de eerste generatie iPhone is de basebandversie bij elke update steeds hetzelfde gebleven (04.05.04).

Voorbereiding: update naar firmware 2.2

In iTunes kun je de update naar firmware 2.2 maken: sluit de iPhone aan, klik op Zoek naar update en voer de update uit.

Voorbereiding: een jailbreak uitvoeren

Voer met QuickPwn een jailbreak uit. Instructies daarvoor kun je vinden in deze tip: Jailbreak uitvoeren met QuickPwn [Windows en Mac].

Andere nuttige tips die mogelijk van pas komen:

Hou er rekening mee dat jailbreaken (en met name het installeren van OpenSSH) risico’s met zich meebrengt. Meer hierover lees je in het artikel over de SSH-hack. Laat SSH niet onnodig ingeschakeld staan en verander je root-wachtwoord! Verder is het zo, dat een jailbreak altijd terug te draaien is, dus ook als je een officiële T-Mobile iPhone 3G hebt zou je een zonder schadelijke gevolgen een jailbreak en een unlock kunnen uitvoeren. Al is het de vraag wat je aan een unlock hebt, als je toch alleen maar de standaard T-Mobile-simkaart blijft gebruiken.

Uitvoeren van de unlock

Voor het uitvoeren van de unlock ga je naar Cydia of Installer. Voeg de volgende repo’s toe:

 • Cydia: http://apt9.yellowsn0w.com/
 • Installer: http://i.yellowsn0w.com/

Hoe je een repo toevoegt en een applicatie installeert lees je in de volgende twee tips:

Nadat je Yellowsn0w hebt geïnstalleerd start je de applicatie en zal binnen enige tijd je iPhone 3G volledig geunlocked zijn. Je kunt nu elke gewenste simkaart gebruiken.

Laatst bijgewerkt: vrijdag 2 januari, 14:50 uur.
 • Het is belangrijk dat je voordat je Yellowsn0w installeert eerst de SIM pinbeveiliging van je simkaart haalt. Dit kun je eventueel via een andere gsm doen als het op je iPhone 3G niet kan.
 • Yellowsn0w (de iPhone 3G unlock) is geen aparte applicatie en verschijnt dus ook niet op je Springboard (Home-scherm). Gewoon eenvoudig installeren vanuit de hierboven genoemde repo’s en de iPhone 3G unlock zal zijn werk doen.
 • De laatste versie van Yellowsn0w is momenteel versie 0.94. In deze versie is de ‘bug’ opgelost dat je eerst een minuut moet wachten voordat je je provider te zien krijgt.
 • Zie je geen signaal na de installatie van yellowsn0w, verwijder dan je simkaart en plaats deze opnieuw.
 • Probeer je de unlock uit te voeren op een andere baseband dan 02.28.00, dan zal er niets gebeuren. Je krijgt ook geen foutmelding. Controleer daarom bij problemen of je de juiste baseband te pakken hebt. Je doet dit via Instellingen > Algemeen > Info.
 • Je bent tot niets verplicht en doet alles op eigen risico! iPhoneclub.nl is niet aansprakelijk voor eventuele gevolgschade.
 • Voor hulp kun je terecht in ons iPhone-forum: Guide voor de iPhone 3G unlock yellowsn0w.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

206 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.