iPhone 3G: myFunambol als alternatief voor MobileMe

Funambol gaat onder de naam myFunambol een open source-alternatief bieden voor MobileMe. De dienst wordt gratis en is vanaf juli via de App Store verkrijgbaar.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

FunambolEen van de belangrijkste aankondigingen van Apple tijdens de WWDC-keynote was het feit dat .Mac wordt vervangen door MobileMe, een nieuwe dienst waarmee je e-mail, adressen, afspraken, foto’s en bestanen kunt uitwisselen tussen je iPhone, Mac en Windows-pc. Het gaat €79 per jaar kosten en da’s voor sommige mensen iets te duur.
Funambol heeft mogelijk een interessant alternatief, al roept het nog wel wat vragen op. Funambol biedt al jarenlang een pushmail-alternatief aan voor verschillende mobiele platformen, op basis van open source.

De applicatie die ze nu voor de iPhone gaan ontwikkelen, zal vanaf 11 juli via de App Store beschikbaar worden gesteld. Het blijkt echter niet toegestaan om open source-applicaties via de AppStore aan te bieden, dus het is de vraag hoe Funambol dit gaat oplossen.

myFunambolFunambol biedt een open source-oplossing voor het mobiel synchroniseren van e-mail, afbeeldingen en agenda’s. Het werkt samen met Exchange, Lotus Domino, POP- of IMAP-mailservers en is op dit moment alleen geschikt voor de huidige iPhone (na een jailbreak). Meer dan 100.000 mensen maken daar al gebruik van.

Als alternatief voor MobileMe heeft Funambol nu de dienst myFunambol gestart in beta. Daarbij is ondersteuning voor Outlook, Gmail en Yahoo Mail. Fabrizio Capobianco, CEO van Funambol, zegt: “Now, with the SDK on July 11 when the new iPhone comes out, we will have our synchronization product ready. It will be a free, open-source competitor to MobielMe, which is $99 a year and completely closed.”

Helemaal identiek zijn MobileMe en myFunambol niet: met het gratis alternatief kun je geen bestanden en foto’s synchroniseren. Maar omdat het open source is, kunnen andere ontwikkelaars deze functionaliteit nog toevoegen. Er kunnen nog meer alternatieven voor MobileMe volgen. Bedrijven die een complete suite aan online applicaties beschikbaar hebben, zoals Google en Yahoo, kunnen soortgelijke synchronisatiediensten maken of laten ontwikkelen door derden (zoals NemusSync).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juni 2008, 12:36
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.