iPc iPhoneclub-applicatie tijdelijk offline in verband met update

De iPhoneclub-applicatie iPc is tijdelijk uit de App Store gehaald vanwege een update. Daarin zullen twee grote bezwaren worden aangepakt, namelijk het crashen van de applicatie bij het publiceren van een reactie en betere leesbaarheid van de artikellijstweergave.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iphoneclub spotlightVandaag zal er een nieuwe versie van de iPhoneclub iPc-applicatie worden ingediend bij Apple. We hebben daarin jullie twee grootste bezwaren ter harte genomen, namelijk de leesbaarheid van de titels bij artikelen (en in andere weergaven) en het crashen van de applicatie bij het plaatsen van een reactie, plus nog een aantal andere verbeteringen die op korte termijn te realiseren waren.

Onze eigen iPc-applicatie is inmiddels weer teruggekeerd in de App Store. Bekijk hier de laatste twee nieuwsitems over de updates:

Om te voorkomen dat mensen de applicatie alsnog installeren en tegen dezelfde problemen aanlopen, hebben we de applicatie daarom op eigen initiatief uit de App Store gehaald. Wat de artikeltitels betreft: die worden voortaan in een vet en wat groter lettertype weergegeven. Daarnaast wijzigen we de kleur van de titels van het minder contrasterende blauw naar zwart, zoals meer gebruikelijk bij nieuwsapplicaties. Een tweede probleem dat (hopelijk) is opgelost, is het crashen van de applicatie bij het plaatsen van een reactie. We hebben een testtraject met 18 betatesters uitgevoerd en dachten het crashprobleem daarbij te hebben opgelost, maar blijkbaar speelt het probleem voor een groep gebruikers nog steeds.

Voor de crashes zijn we afhankelijk van de crash logs van Apple, die elke ontwikkelaar ontvangt. We zijn deze nu aan het bestuderen zodat deze hopelijk spoedig tot het verleden behoren. Daarnaast hopen we de app nog een stuk sneller te kunnen maken. Een ander punt waar we veel gebruikers een dienst mee kunnen bewijzen is dat we de app nu ook zullen compileren voor 3.0+, in plaats van 3.1+ voor degenen die liever nog wat langer op 3.0 willen blijven.

Voor push-abonnees geldt verder dat zij niet meer automatisch de App van de Week bij opstarten te zien krijgen. We willen graag wat extra’s terug doen voor degenen die ons (zeer boven alle verwachtingen) gesteund hebben met de aanschaf van het optionele abonnement.

De eerdergenoemde punten vinden we dermate belangrijk voor de kwaliteit van de applicatie, dat we gisteren besloten hebben om de applicatie tijdelijk uit de App Store te halen. Dit is niet op verzoek van Apple gebeurd en heeft dus ook niets te maken met het inschakelen van jailbreak- en unlocknieuws. De applicatie blijft gewoon doorwerken en de push notificaties zullen ook gewoon doorgaan. Wel kan het zijn dat we jailbreak- en unlocknieuws weer tijdelijk moeten uitschakelen om de update goedgekeurd te krijgen. Dat is helaas niet onze eigen keuze, maar nou eenmaal een beperking van publiceren in de App Store.

Zoals we al in de reacties op het eerdere artikel hadden aangegeven, zijn in deze update de volgende punten aangepakt:

  • Betere zichtbaarheid titels in artikelweergave;
  • Crash bij plaatsen reactie (we zijn hiervoor afhankelijk van de crash logs van Apple);
  • Duidelijk zichtbare scrollbalk;
  • Verdere snelheidsoptimalisaties;
  • Andere kleine bugs die we snel kunnen fixen.

Andere punten zullen we in latere updates proberen op te pakken, maar niet alle wensen kunnen daarbij ingewilligd worden. Daarnaast geldt voor sommige door jullie aangedragen wensen dat er door ons een bewuste keuze is gemaakt om het op die manier aan te pakken. In ieder geval hoog op het verlanglijstje staat de mogelijkheid om de app ook in landscape te kunnen gebruiken en een zoekfunctie. Deze waren helaas in de eerste versie en update niet te realiseren.

Vandaag wordt de update ingeleverd bij Apple en verschijnt daarna hopelijk spoedig weer in de App Store. Onze excuses voor het ongemak.

Reacties: 43 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.