‘iPad blijft tot 2016 marktleider’

Marktonderzoeksbureau Gartner keek in de glazen bol en zag dat Apple een zonnige toekomst te wachten staat. In 2012 zal Apple bijna 73 miljoen iPads verkopen en het bedrijf blijft zeker tot 2016 marktleider. De wereldwijde tabletmarkt zal dit jaar 118,9 miljoen stuks bedragen, zodat Apple goed is voor 61%. Vergeleken met vorig jaar zal […]
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPad MagazineMarktonderzoeksbureau Gartner keek in de glazen bol en zag dat Apple een zonnige toekomst te wachten staat. In 2012 zal Apple bijna 73 miljoen iPads verkopen en het bedrijf blijft zeker tot 2016 marktleider. De wereldwijde tabletmarkt zal dit jaar 118,9 miljoen stuks bedragen, zodat Apple goed is voor 61%. Vergeleken met vorig jaar zal de verkoop groeien met 98 procent.


In de loop van het jaar zal de concurrentie groeien, onder andere door de komst van tablets met Windows 8. Maar terwijl pc-fabrikanten en telefoonmakers ook een stuk van de tabletmarkt in handen willen krijgen, heeft alleen Apple succes, meldt onderzoekster Carolina Milanesi.

Andere fabrikanten worstelen om zich te kunnen onderscheiden of om op prijs te kunnen concurreren. Daardoor stapelen de voorraden zich op, waardoor slechts 60 miljoen stuks van de geproduceerde tablets bij consumenten terechtkomt. Met de komst van de derde generatie iPad hebben de andere fabrikanten opnieuw een benchmark waarmee ze hun eigen producten mee moeten meten. Gartner voorspelt dat Android dit jaar goed is voor 37,9 miljoen tablets en Microsoft voor 4,9 miljoen tablets.

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 juli 2014 om 1:21
Onderwerp
Categorie
iDevices

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.