ios-8-plaatje

iOS 8.1 op maandag 20 oktober beschikbaar

Apple stelt iOS 8.1 op 20 oktober beschikbaar. Dit maakte Apple bekend tijdens het grootschalige media-evenement op de Apple Campus.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

ios-8-plaatjeApple gaat iOS 8.1 op maandag 20 oktober beschikbaar stellen. Dit werd bekendgemaakt tijdens Apple’s grote media-evenement. De iOS 8.1-update voegt voor Amerikaanse iOS-gebruikers de betaaldienst Apple Pay toe. Het is ook te verwachten dat Apple met iOS 8.1 een aantal van de bugs in iOS 8.0.2 zal oplossen. Naar verwachting wordt de update zoals altijd stipt om 19:00 uur vrijgegeven door Apple.

Apple gaat in iOS 8.1 de camerarol weer toevoegen aan de Foto’s-app. Deze was in de update naar iOS 8.0 door Apple verwijderd, wat leidde tot de nodige ophef. Met iOS 8.1 gaat ook de publieke beta voor de vernieuwde Foto’s-app van start. Hiermee kun je foto’s op een nieuwe manier synchroniseren tussen je iDevices. In de beta heb je 5GB gratis foto-opslag. Voor een vast bedrag per maand kun je de opslagruimte vergroten.

iOS 8.1 bevindt zich al een tijdje in een betafase, maar op 20 oktober zal de update voor iedereen uitkomen. Op dezelfde datum gaat Apple Pay officieel van start in de Verenigde Staten.

Dit is de eerste grote update die Apple uitbrengt voor iOS 8. Er verschenen eerder al andere kleine upgrades, maar deze bevatten enkel oplossingen voor veel voorkomende bugs. Met iOS 8.1 is Apple er alleen nog niet: volgens geruchten wordt er op het moment al druk gesleuteld aan iOS 8.2 en iOS 8.3.

Lees meer over alle aankondigingen in onze round-up van 16 oktober.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 oktober 2014, 14:54
Categorie iOS
Onderwerp ios 8.1

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.